Відома актриса Ада Роговцева приїхала до Чернівців з французькою комедією «Будьте, як вдома'

Відома актриса Ада Роговцева приїхала до Чернівців з французькою комедією «Будьте, як вдома"

17.12.2014, 22:58

До Чернівців з французькою комедією «Будьте, як вдома» приїхала відома актриса Ада Роговцева, яка впродовж трьох годин дарувала свою акторську майстерність буковинським глядачам. Разом із нею на сцені Чернівецького муздрамтеатру імені Ольги Кобилянської гру і настрій презентували ще чимало відомих українських акторів. На виставі побувала і моя колега Генрієтта Беух, якій вдалося потрапити за куліси аби поспілкуватися з Адою Миколаївною і про постановку, і про війну в Україні. Незважаючи на зайнятість Ада Роговцева разом із усією акторською групою відправилась на гастролі містами України, які зачепили і Чернівці. Кількагодинні переїзди в автобусі, дорога одразу ж після виступів, але все це не вадить відомій актрисі на сцені танцювати, співати і блискуче передавати характер вередливої літньої француженки Марівон Дюпре.

 Не зважаючи на складний характер французької героїні, Ада Миколаївна, запевняють її колеги, в житті зовсім інша.

Паша Лі та Віталій Салій, актори: «Это большой мастер с большой буквы. Слава Богу, что у нас еще Ада Николаевна есть и дай Бог, чтобы она еще была. Таких актрис, такой величины уже на пальцах можно пересчитать. А попасть, будучи таким зеленцом, это большое счастье, это везучий очень шаг»

Режисером вистави є дочка Роговцевої – Катерина Степанкова, яка добре знає характер актриси, яка розусміє складність усієї вистави, і яка закономірно вибрала саме п’єсу «Будьте, як вдома», бо ж, як каже сама Роговцева, їй треба робити все, аби бути,я к удома абсолютно скрізь.

Ада Роговцева, народна артистка СРСР, Герой України: «Я в Україні скрізь дома, скрізь дома. Коли приходиш з добром до людей, то ти скрізь дома, де б ти не був: і в Америці, і в Росії. Там іноді натрапляєш на те, що люди вже зомбовані проти, там складніше зараз стало, але я ніколи не відчувала, от стосовно своєї особи, якоїсь такої негативної чи агресивної поведінки».

Тема міжнаціональних стосунків сьогодні особливо хвилює світ. Це також тема єдиного Дому, яким нарешті і має стати як для кожного з нас, так і для персонажів конкретної п'єси наш досить обмежений «земний простір». Простір, який для одних визначається державними кордонами. А для інших - стінами паризької квартири, де і живуть герої вистави, вирішуючи свої то складні, то «прості» людські взаємини.

Ада Роговцева, народна артистка СРСР, Герой України: «Якщо ми своїм добром, своєю впевненістю, своєю щирістю зможемо хоча б кількох людей переконати в тому, що ми не агресивні, що ми не хочемо зла, в тому, що ми тільки відстоюємо свою свободу, свою волю, свою незалежність, то це вже буде велика перемога. Тільки добром, тільки любов’ю, мені так здається».

За сценарієм, пара молодих емігрантів - араб Самір та полька Бася - випадково опиняються у великій квартирі в центрі Парижа. Так само випадково в їх життя входять дві літні французькі леді - Жанн і Марівонн. Зіткнення двох світів, поєдинки різних ментальностей, взаємодія контрастних характерів - саме в цьому родзинка цієї комедійної й одночасно драматичної сповіді. Вистава тісно переплітається, десь із нашим сьогоденням, а особливо з анексією Криму і зі ставленням до кримських татар. Щоправда актори зазначають, що ще при задумці і близько не думали, що події перетнуться.

Ахтем Сейтаблаєв, актор, телеведучий: «Когда спектакль ставился, мы специально про это не думали, но наверное тем и отличается хорошая драматургия, что во все времена. В том числе и те, в которых мы живем, люди находят в ней параллели. И здесь, в этом спектакле, в этой пьесе их достаточно много».

Ада Роговцева, народна артистка СРСР, Герой України: «Наша Держава зараз у війні, а війна не аналізується, треба вистояти, треба перемогти. І якщо це будуть тільки хлопчики там на передовій, нічого не буде. Якщо весь народ підніметься, якщо весь народ стане на захист і в допомогу воякам нашим, тоді ми зможемо скоріше перемогти».

Джерело: ТРК "Чернівці"

1