Відновлення енергопостачання Авдіївки стало можливим завдяки сприянню з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

Відновлення енергопостачання Авдіївки стало можливим завдяки сприянню з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

06.02.2017, 20:12

Для захисту найважливіших об`єктів життєзабезпечення потрібні конкретні заходи — Голова СММ ОБСЄ

 КИЇВ, 6 лютого — Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ), посол Ертурул Апакан, наголошує на необхідності забезпечити захист об`єктів цивільної інфраструктури, що мають першочергове значення для населення в зоні конфлікту.

 «Об`єкти цивільної інфраструктури — особливо ті, які мають життєво важливе значення для мирного населення, — слід захистити від атак. Ні в якому разі не можна допустити, щоб такі об`єкти використовувалися у військових цілях», — наполегливо запевняє посол Апакан. «Пошкодження об`єктів цивільної інфраструктури, зокрема систем водо- та енергопостачання, можуть мати серйозні наслідки — насамперед, страждання людей, що проживають у зоні конфлікту, та можливе потрапляння токсичних хімікатів у навколишнє середовище», — застеріг він.

 Посол Апакан наголосив, що «для подолання цих ризиків і проблем необхідні подальші зусилля та конкретні заходи, такі як демілітаризація визначених об`єктів, а також тверда рішучість відмовитися від їх використання для військових цілей».

 СММ продовжує повідомляти про пошкодження об`єктів інфраструктури внаслідок застосування сторонами озброєння, забороненого Мінськими угодами, і водночас сприяє проведенню ремонтних робіт для усунення цих наслідків, зокрема шляхом налагодження діалогу на місцях. Голова Місії привітав успішне завершення ремонту пошкоджених ліній електропередачі поблизу Донецької фільтрувальної станції та відновлення енергопостачання самої станції, коксохімічного заводу і міста Авдіївки. Все це стало можливим завдяки сприянню з боку Місії та взаємодії зі Спільним центром з контролю та координації і з ремонтними бригадами.

1