Відкрите звернення Чернівецької міжредакційної організації Незалежної медіа-профспілки України до начальника УМВС у Чернівецькій області
Валерія Зінченка

Відкрите звернення Чернівецької міжредакційної організації Незалежної медіа-профспілки України до начальника УМВС у Чернівецькій області Валерія Зінченка

02.12.2014, 18:16

Журналістська спільнота Буковини стурбована бездіяльністю правоохоронних органів щодо розслідування злочинів проти журналістів та засобів масової інформації.

Останнім кричущим фактом стало зухвале подвійне пограбування редакції газети „Час”. Незважаючи на те, що подібні протиправні дії проти ЗМІ викликають значний суспільний резонанс, УМВС ні після першої крадіжки, ні після другої не спромоглася надати чіткої оцінки тому, що сталося та повідомити журналістів про хід та результати розслідування. 

Ситуація з газетою "Час", на жаль, не є поодинокою. Досі немає результатів розслідування випадку погроз журналісту сайту „Букньюз”. З незрозумілих причин затягується розслідування кримінального провадження за фактом незаконної відеозйомки журналістів В.Довганичем, яке мало місце понад рік тому.

Не встановлено, хто замовник і співучасник цієї брудної провокації. Попередня відповідь УМВС на звернення НМПУ по хід розслідування цієї справи звелась до відписки та не містила інформації по суті.

При цьому, останнім часом проти ЗМІ Буковини різними особами, які презентують себе як громадських діячів, висунуто серію звинувачень та написано ряд заяв до правоохоронних органів. Поза тим, що деякі з них вражають своєю безглуздістю, журналісти замість виконання свого професійного і громадянського обов'язку, змушені витрачати робочий час на спілкування з слідчими, написання пояснень та ін. Бездіяльність правоохоронців призводить до зростання кількості порушень прав журналістів та упевнює злочинців у їх безкарності. 

Пропонуємо Вам зустрітися з представниками Чернівецької медіа-профспілки, прозвітувати про розслідування резонансних справ, про те, що робить міліція, щоб захистити ЗМІ та обговорити можливості виходу із котла інформаційних провокацій, в який втягнули і журналістів, і міліцію.

1


КОМЕНТАРІ (5)

А чому, пане Пелех, не згадали про "участь" правоохоронців в т.зв. "процесі на міліон", що його здійснює колишній мєнт вакарюк? Чому цей (видалено адміном) так вільно себе почуває...

avatar

Юрій

02 грудня 2014 21:05

ну от, Пелех із кишеньковою громадською організацією виявився бомжем без адреси телефону.... як у пісні " Мой адрес не дом и не улица.." ))) де знодиться у Чернівцях загадкова чернівецька го  Пелеха? Скільки і хто  із чернівецьких ж там члени? Може хтось знає? Може чернівчанам про це міліція повідомить від кількох членів така писулю Пелеха? А то як в анектоді ... "Перша дівка на селі, а в селі дві хати"))) крім Пелеха в тій ГО в Чернівцях ще хтось є?

avatar

Чернівчани

02 грудня 2014 23:47

Шановні журналісти Ви маєте таку прокуратуру, мінтуру, СБУ, які самі собі заслужили. Засоби масової інформації є четвертою гілкою влади і від Вашого висвітлення залежить діяльність третьої гілки. Чому ви тоді не звертались до УМВС коли Кобевко брав на бомбони?

Кілька років тому я надав п. Кобевку жарений матеріал стосовно діяльності одного із голів сільських рад. Кобевко в результаті свого мовчання  від голови сільської ради отримав хабар у декілька сотень доларів, а від прокурора області  Коваля  у подарунок фотоапарат.

avatar

Дон Педро Чупакабро

03 грудня 2014 06:25

фотоапарат в прокуратурі Януковича де керували і освітлювали дєятельность його ставленики і посіпаки Коваль і Леся Федоренко , презентували Кобевку на просьбу Федоренко лесі яка не один рік служила режиму Януковича

Ганьба!

ганьба прожажним і брехливим пелехатим і ущербним

avatar

Наум

03 грудня 2014 11:08

чому Пелех приховує кількість та хто є членом Чернівецької міжрегіональної Громадської організації НМПУ?

чому Пелех приховує хто підписався під таким зверненням?

а може Пелех сам від себе строче кляузи,як колись строчили доноси?

то де знаходиться в Чернівцях Пелехова громадська організація (адрес) і скільки така ГО налічує членів, де працюють і в яких ЗМІ такі члени?

 

відповіді для буковинців на ці запитання Пелех не має ))))))))

Пелех наберай хоть когось в свою кишенькову ГО))))

avatar

Іван

03 грудня 2014 12:00