Відділення реабілітації та доступність для людей з інвалідністю в Сторожинецькій лікарні: Запаранюк працює, щоби в медичних закладах були створені відповідні умови

Відділення реабілітації та доступність для людей з інвалідністю в Сторожинецькій лікарні: Запаранюк працює, щоби в медичних закладах були створені відповідні умови

14.09.2023, 10:47
Працюємо, щоби в медичних закладах були створені відповідні умови для людей з інвалідністю.
 
Начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк відвідав Сторожинецьку багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування. У закладі облаштували вже другу інклюзивну палату.
 
Роботи виконали в в рамках проєкту «Інклюзивне гуманітарне реагування», який реалізує ГО "Чернівецька обласна організація людей з інвалідністю "Лідер" за підтримки японської організації AAR JapanУ ній є все для зручності людей з інвалідністю, за стандартами розташовані меблі та техніка.
 
Разом із представницею Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в Чернівецькій ОВА Валентиною Добридіною оглянули палату та загалом заклад щодо доступності для людей з інвалідністю.
 
У лікарні організовано роботу поліклініки та стаціонару. Стаціонарний комплекс розрахований на 260 ліжок, є необхідне медичне устаткування для якісної діагностики та лікування пацієнтів, за кодом пацієнти дізнатися інформацію про заклад.
 
Під час спілкування з керівництвом лікарні обговорили роботу з Національною службою здоров’я України щодо контрактування медичних послуг та реалізації програми «Доступні ліки», першочергові потреби, зокрема з облаштування території з урахуванням норм безбар’єрності, оновлення системи вентиляції та кондиціонування приміщень.
 
 
Нагадаємо, кількому днями раніше у Сторожинецькій багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування відкрили відділення реабілітації.
 
Тут надаватимуть реабілітаційну допомогу дорослим та дітям в умовах стаціонару. У відділенні є зал фізичної терапії, кабінети для надання індивідуальної реабілітаційної допомоги з ерготерапії, психологічної допомоги, індивідуальної реабілітаційної допомоги з терапії мови та мовлення, асестивних технологій, кабінет масажу, апаратної фізіотерапії, парафінотерапії. Облаштовані за стандартами палати та вбиральні.
 
Для ремонтних робіт виділено 1 млн 104 тис грн у 2022 році, на завершення робіт для відкриття відділення було виділено - 820 тис грн.
 
Оглянув відділення, поспілкувався із медперсоналом, обговорили основні пріоритети роботи медичної галузі. Сторожинецька лікарня є кластерним закладом, відповідно до спроможної мережі закладів охорони здоров’я, тож відділення реабілітації є обов’язковим для її контрактування з НСЗУ. Роботу вже розпочали, є відповідні фахівці та належні умови й обладнання.
 
Найближчим часом у закладі розпочнуть монтаж вантажного ліфта і облаштують кабінет ментального здоров’я.
 
1