Запаранюк втішений, що для зйомок фільму «Вічник» про силу українського духу обрали саме Буковину

Запаранюк втішений, що для зйомок фільму «Вічник» про силу українського духу обрали саме Буковину

17.09.2023, 16:06
На Буковині знімають повнометражний художній фільм «Вічник. Сповідь на перевалі духу» за однойменним твором Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, Мирослава Дочинця.
 
Компанія «Констант Продакшн» розпочала зйомки філософської драми. Над фільмом працюють автори сценарію: Анатолій Крим, Карлос де Лос Ріос (США), Іван Ніколайчук, режисер-постановник -Іван Ніколайчук, оператор-постановник- Сергій Ревуцький, художник-постановник- Олександр Батєнєв. У головних ролях: Олег Мосійчук, Павло Текучев, Ірина Гришак, Роман Мацюта.
 
Представники знімальної групи, з якими поспілкувався на знімальному майданчику серед мальовничих Буковинських Карпат на Вижниччині, розповідають, що фільм - це сповідь великої душі, документ мудрого серця. Це не просто розповідь про життєвий шлях незвичайної людини. Це - подарунок долі для того, хто запитує себе: «Хто я, звідки я, для чого я? І куди я йду?». Події фільму розгортаються у різні часи української історії, починаючи з 1939 року і до кінця 80-х років минулого століття.
 
Приємно, що саме Буковину автори обрали для роботи над кінокартиною. Самобутність, дивовижну красу природи нашого краю, яка уособлює силу духу, незламність, волю, зможуть побачити глядачі фільму.
 
Сьогодні кіновиробництво - теж своєрідна зброя, можливість розповісти усьому світові нашу історію, розвіяти міфи, які роками створювала радянська, а потім російська пропаганда, привернути увагу світової спільноти до необхідності допомагати нашій державі у нелегкій боротьбі.
1