«Велике Будівництво»: відновили 16 мостів та штучних споруд, ремонтують прикордонну дорогу і шлях до буковинських Карпат, укладають бордюри у Припрутті

«Велике Будівництво»: відновили 16 мостів та штучних споруд, ремонтують прикордонну дорогу і шлях до буковинських Карпат, укладають бордюри у Припрутті

09.09.2021, 14:49

Наразі у Чернівецькій області у роботі 13 об’єктів «Великого будівництва». Це основні транспортні артерії Буковини.  

Розпочалися підготовчі роботи з ремонту дороги Р-62 «Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці. Техніка сконцентрована на відрізку, що у межах селища міського типу Берегомет та села Лукавці Вижницького району.

Як ідеться у повідомленні Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, наразі підрядник поглиблює кювети та розчищає узбіччя від чагарників.

Поточний середній ремонт планують зробити на відрізку загальною протяжністю 33 кілометри.

Ділянка поточного середнього ремонту пролягає від селища Берегомет Вижницького району до в’їзду у місто Сторожинець.

На зображенні може бути: дорога та текст

«У ході ремонту на автомобільній дорозі Р-62 виконаємо роботи із підсилення дорожнього одягу, укріпимо узбіччя, влаштуємо нове дорожнє покриття та водовідведення. Також відновимо дорожню інфраструктуру: зробимо тротуари у межах населених пунктів, влаштуємо автопавільйони, нанесемо розмітку та встановимо нові дорожні знаки», – розповідає керівник Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області Ігор Гах.

На відрізку протяжністю понад 33 км відфрезерують зношене покриття, зміцнять основу дороги щебенево-піщаною сумішшю, обробленою комплексним в’язким матеріалом. Після цього влаштують два шари асфальтобетонної суміші.
 
Поточний ремонт відрізку реалізовується за моделлю «Проєктуй-будуй» («Design&Build»). Суть полягає у тому, що одна підрядна компанія спочатку проєктує ділянку дороги, а потім її ремонтує. Виконавець – ТОВ «ПБС».
 
Дорога Р-62 має статус регіонального значення. Вона проходить територією двох областей. Початок – Івано-Франківська область, а завершується маршрут у Чернівцях, столиці Буковини. Протяжність автошляху на території нашого регіону становить 89 кілометрів.

Учасників дорожнього руху просять бути уважними та обережними у місцях проведення ремонтних робіт, особливо поблизу дорожньої техніки.

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та текст

На зображенні може бути: 1 особа та дорога

У Припрутті за допомогою сучасної машини укладають бордюри.
 
На Буковині триває капітальний ремонт автодороги державного значення Н-03 «Житомир-Чернівці».
 
Як ідеться у повідомленні Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області, на ділянці, що в межах села Припруття, зробили дренажну систему, встановили спеціальні колодязі, укріпили схил дороги. Також тут влаштували заїзну кишеню для громадського транспорту, нижній шар асфальтобетону.
 
Наразі підрядна організація встановлює бордюрний камінь. У своїй роботі використовує сучасну бетоноукладальну машину, яка має різні функції. Це, зокрема, влаштування бетонних бордюрів, пішохідних доріжок, дорожніх бар’єрів, жолобів, для влаштування дорожнього покриття, будівництва тунелів та інше.
 
На ділянці, що на км 348+760 - км 349+151, зробили дренажну систему, встановили спеціальні колодязі, укріпили схил дороги, влаштували заїзну кишеню для громадського транспорту, нижній шар асфальтобетону.
 
Роботи здійснюють у рамках програми президента України Велике будівництво.
 
На зображенні може бути: автомобіль, дерево та дорога
 
На зображенні може бути: на відкритому повітрі та текст
 
На напрямку Сторожинець - КПП «Красноїльськ» Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області влаштовує нижній шар асфальтобетону
 
Таким чином уперше за 30 років дорожники відновлюють дорогу до кордону з Румунією.
 
12-ти сантиметровий вирівнювальний шар з крупнозернистого асфальтобетону почали встелювати на прикордонному автошляху Т-26-08 Сторожинець - КПП «Красноїльськ».
 
Знайти об’єкт на мапі - https://goo.gl/maps/n7TruA23UANGMuLj7
 
Наразі на цій дорозі виконується цілий спектр робіт. Шляховики фрезерують зруйноване покриття, стабілізацують основу методом «холодного ресайклінгу», демонтують старий бортовий камінь та влаштовують нижній шар асфальтобетону.
 
Роботи розпочалися  від виїзду з міста Сторожинець фрезеруванням зношеного асфальтобетонного покриття.  Велика дорожня техніка поступово рухалася  до села Буденець Чудейської ОТГ.
 
Одночасно підрядна організація демонтувала старий бортовий камінь.
 
Відтак  дорожники розпочали роботи з регенерації конструкції конструктивних шарів дорожнього одягу за технологією «холодний респйклінг».
 
Наступним етапом стало влаштування двох шарів асфальтобетону.
 
Роботи виконує ТОВ «ШБУ-77» на замовлення Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області.
 
Фінансування здійснюється за рахунок грошей з держбюджету.
 
Рух транспортних засобів здійснюється у реверсивному режимі.
 
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
 
ДОВІДКОВО:
 
За цей рік Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області відновила вже 16 мостів та штучних споруд. Ще на 8 об’єктах тривають роботи
 
На Буковині в рамках експлуатаційного утримання відновлюють штучні споруди
 
Окрім відновлення об’єктів «Великого будівництва», на дорогах Чернівецької області виконуються роботи й з експлуатаційного утримання. Підрядна організація, зокрема, ремонтує мости та штучні споруди.
 
 За цей рік вже полагодили 16 штучних споруд з 24 запланованих.
 
Наразі у роботі 8 споруд. Одна з них знаходиться на ділянці км 32+700 – км 32+ 750 дороги Р-62 Криворівня — Усть - Путила — Старі Кути — Вижниця — Сторожинець — Чернівці. Це село Підзахаричі колишнього Путильського району. Штучна споруда була зруйнована під час інтенсивних дощів. Спочатку її розчистили від наносів, а тепер налагоджують систему водовідведення, ремонтують підпірну стінку.
 
Загалом, на балансі Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області перебуває 202 мости. І 90% цих споруд побудовані ще за Радянського Союзу. Тож потребують капітального ремонту.
 
Упродовж останніх десяти років ми відремонтували 300- метровий міст в Атаках, який з’єднує Буковину з Хмельниччиною. Споруда була побудована у 1956 році. Ми розібрали покриття, встановили опорні кронштейни під консоль, додаткові горизонтальні зв’язки, жорстких упорів, забетонували монолітну з/б плиту, влаштували деформаційні шви, гідроізоляцію, два шари покриття з ЩМА, замінили бар’єрне та перильне огородження.
 
Оновили й північні ворота Буковини – міст, який сполучає Тернопільщину з нашим краєм., що у селі Звенячин. Загальна протяжність мостової споруди становить 261 п.м. Під час ремонту ми підсилили металеву прогонову будову і тротуарні консолі, влаштували накладну монолітну залізобетонну плиту, встановили нове металеве бар’єрне та перильне огородження, елементи зовнішнього освітлення, влаштували два шари асфальтобетонного покриття, відремонтували підпірну стінку на підходах до мосту, улаштувати покриття тротуарів, нанесли розмітку.
 
Торік у рамках програми Президента «Велике будівництво» побудували два мости у Розтоках, які утворюють 311-метровий суцільний ансамбль. Село Розтоки – це тепер не лише приголомшлива краса Карпат, лісів, а й відбудована дорожня інфраструктура.
 
За рекордні 5 місяців ми звели міст через р.Прут, що у селі Маршинці колишнього Новоселицького району. Ми відновили сполучення між населеними пунктами, що зруйнував паводок у 2008 році.
 
У 2021 -ми не збавляємо обертів. Наразі у роботі 12 об’єктів «Великого будівництва». Крім того, активно виконуються роботи з експлуатаційного утримання автошляхів.
 
На зображенні може бути: текст
 
Зшиваємо Буковину якісними дорогами: підсумки літнього будівельного сезону 2021 року
 
У рамках програми Президента України #Велике_будівництво відновлюємо основні автомагістралі Чернівецької області. У роботі не лише міжнародна, національна і регіональна траси, а й дороги територіального значення.
 
Наразі у ремонті 12 об’єктів «Великого будівництва».
 
дорога, яка веде до кордону з Румунією, вже з новим якісним покриттям. Ми завершуємо ремонт 5 км автошляху Т-26-04 Чернівці - Герца - КПП «Дяківці».
 
на завершальному етапі капітальний ремонт двох ділянок автошляху Н-03 Житомир - Чернівці:
 
перший відрізок (км 341 +766 - км 342 + 798) знаходиться неподалік села Рингач . І тут шляховики виконали складний комплекс земляних робіт, а також влаштували якісне дорожнє покриття;
 
другий відрізок – межі села Припруття (км 348+760 – км 349 -151). Дорожники влаштували дренажну систему, спеціальні колодязі, укріпили схил автошляху, зробили заїзну кишеню для громадського транспорту. Залишається влаштувати верхній шар асфальтобетону, встановити бар’єрне огородження, знаки та нанести розмітку.
 
частина Судилівського спуску, який знаходиться на в’їзді до міста Вижниця, на дорозі Р-62 Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці ( км 43+633 – км 44+653), у нижньому шарі асфальтобетону. Вже незабаром встелимо і фінішний.
 
тривають роботи на трасі М-19 Доманове- Ковель – Чернівці – Тереблече. Відновлюємо чотири ділянки.
 
околиця с. Грушівки – перший відрізок у капітальному ремонті, км 518+700 – км 519+400. Починаємо роботи із буріння свердловин, аби надалі влаштувати ін’єкційні палі;
 
траса від транспортного кільця у Мамаївцях і до Кіцманя вже у нижньому шарі асфальтобетону. Шляховики вже працюють у місті Кіцмань. Зокрема, фрезерують, стабілізують основу дороги методом "холодного ресайклінгу". А також виконують підготовчі роботи для влаштування вирівнювального шару.
 
М-19 відремонтуємо до кордону з Тернопільською областю
 
відновлюємо три ділянки дороги Вартиківці - КПП «Сокиряни» з під'їздами до КПП «Росошани» та КПП «Кельменці». У ремонті 15 кілометрів покриття, яке вже незабаром стане комфортним та безпечним для проїзду.
 
у роботі 3 кілометри дороги Т-26-01 Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська» з під’їздом до КПП «Шепіт». Ремонтні роботи виконуються у межах села Сергії колишнього Путильського району. Наразі підрядник демонтує 2 мости і побудує нові. Дорога також матиме нове якісне покриття.
 
поточним середнім ремонтом охоплено 33 км дороги Р-62 Криворівня – Усть-Путила – Старі Кути – Вижниця – Сторожинець – Чернівці, на ділянці км 59+792 – км 93+605. Відрізок пролягає від селища Берегомет Вижницького району до в’їзду у місто Сторожинець. Наразі підрядник виконує підготовчі роботи. Від смт Берегомет до села Лукавці працюють екскаватори. На цій ділянці копають кювети, вирубують чагарники.
 
Крім того, на Буковині тривають роботи з експлуатаційного утримання автодоріг. Просимо водіїв бути уважними та обережними у місцях виконання дорожніх робіт.
 
«Велике Будівництво» розширює географію та зшиває Україну безпечними і якісними дорогами, завдяки яким зможе розвиватися й внутрішній туризм. Та й подорожі Буковиною стануть ще приємнішими.
 
 
Матеріал опубліковано у рамках угоди про оприлюднення офіційної інформації, створеної в процесі діяльності Чернівецької обласної державної адміністрації.
1