Вчена рада ЧНУ засудила викладача-кандидата Ростислава Білика за підкуп студентів на виборах

Вчена рада ЧНУ засудила викладача-кандидата Ростислава Білика за підкуп студентів на виборах

26.10.2015, 19:08

Колектив Вченої ради ЧНУ категорично засудив дії викладача Ростислава Білика, який балотувався у депутати міськради від партії "Рідне місто", котрого підозрюють у підкупі виборців у студмістечку на вулиці Небесної сотні.

 Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив ректор ЧНУ Степан Мельничук.

 Зокрема керівник вузу зазначив, що у понеділок на засіданні Вченої ради ЧНУ розглянули питання щодо дій викладача економічного факультету Ростислава Білика, який балотувався у депутати міськради від "Рідного міста".

 "Як викладач, він працює ніби нормально. Претензій до нього не було. Якщо попереднього разу він зробив глупість, я думав, що він зрозумів свою помилку, і він більше не буде такого робити", - зазначив Степан Мельничук, згадавши факти підкупу виборців на парламентських виборах у 2012 році, в яких підозрювався Ростислав Білик.

 "Якщо він цього не зрозумів, на то є законодавство. Це вже сфера компетенції законодавства. Як вони побачать його порушення, то ми, як законослухняні люди, так і сприймемо, і відповідним чином будемо реагувати", - зазначив ректор.

 "Ми сьогодні на вченій раді, до речі, про це говорили. Ми категорично засудили його персонально і студентів, які піддалися на це. Сказали, що маємо подивитися, хто там організовував, а хто просто піддався на ці провокаційні позиції. Засудили це категорично морально. Будуть працювати куратори, будуть працювати декани з цими студентами. В тому числі з цим товаришем. Якщо він не зрозумів нічого, то треба, щоб йому пояснив законодавець", - додав Степан Мельничук.

 На запитання "Чи ви, як керівник найбільшого у Чернівцях вузу, розглядали можливість понесення покарання Ростислава Білика?", ректор ЧНУ відповів:

 "Це тільки вчора сталося. Крім того, що сьогодні на Вченій раді говорили, і одностайно засудили цю справу. І його зокрема. Звичайно, він не може отримати підтримки ніякої".

 Водночас, на запитання, чи запрошував ректор Ростислава Білика до себе на розмову, Степан Мельничук відповів:

 "Ще не встиг, бо сьогодні зранку в нас ректорат, потім Вчена рада. Оскільки то тільки вчора сталося, то я ще не встиг з ним поговорити. Але, звичайно, буду говорити. І скажу: "Хлопче, ти що? Тобі було мало того разу? В що ти граєш? Який ти приклад подаєш молоді? Замість того, щоб порядок наводити, ти ще й сам провокуєш? Ти думаєш, що ти робиш, чи ні?".

 Як відомо, спостерігачі зафіксували, що студенти масово фотографують свої бюлетені, де проголосовано за кандидата від "Рідного міста".

 Згодом міліція затримала 7 студентів, які погодилися сфотографувати свої бюлетені.

 Водночас кандидат у депутати, за якого голосували куплені студенти в Чернівцях, каже, що це провокація конкурентів.

 Авакова попросили розслідувати підкуп у студмістечку в Чернівцях.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

Шановні панове чернівчани! Скільки ще вам необхідно доказів того, що так зване "Рідне місто" нечесно йдучи до влади в місті, буде добре "господарювати"?

avatar

Чернівчанин

26 жовтня 2015 18:38

  Ці підери прийшли в депутати за гроші.Невже студенти не розуміють, що цей під. р, який мав вчити патріотизму, коли даже не остили могили бійців та Героїв небесної сотні, ця скотина, яка ніхрена не зробила для Держави, а вже вчить студентів дурити людей! Ти скотина. А я довірив вашому Університету свою дочку! Ганьба Мельничику, університету, та всім викладачам!!!

avatar

Юрій

26 жовтня 2015 18:57

Правильно зробив..Герой..А взагалі це чиста підстава з боку ментів та влади..Так діє адмінресурс.А викладачам не засуджувати потрібно а поступати так як їм велить совсть та закон,адже винен чи ні скажить суд,от тоді і кажіть гоп і потім аж скачіть від радості..

avatar

333

26 жовтня 2015 21:09

Чим не радянські часи у самий затхлий період?! Тоді теж засуджували книжки, яких не читали, фільми, яких не бачили, людей, яких не знають? ХІБА ВИНА БІЛИКА ВЖЕ ДОВЕДЕНА?! ХІБА ПРЕЗУМПЦІЮ НЕВИНУВАТОСТІ ВЖЕ ВІДМІНИЛИ?!

avatar

ГАНЬБА СТАЛІНСЬКОМУ ЧНУ

28 жовтня 2015 08:07