Василь Горевич: «Основа нашої футбольної команди «Добринівці» традиційно формується з гравців Заставнівщини»

Василь Горевич: «Основа нашої футбольної команди «Добринівці» традиційно формується з гравців Заставнівщини»

21.02.2022, 19:45

Однією з найцікавіших, найяскравіших команд групового зонального етапу в зоні «Д» Чемпіонату Чернівецької області з міні-футболу стала цьогоріч команда з Заставнівщини – ФК «Добринівці». Команда вийшла з групи у плей-оф, де в запеклій боротьбі на останніх секундах упустила перемогу над діючим чемпіоном Чернівецької області «Іванківцями», і на цьому припинила свої виступи в сезоні-2021/22. 

«Добринівці» запам’яталися своїм характером, відчайдушною грою, бажанням перемагати, проте, через ряд причин, за вихід в ЕЛІТ-раунд обласного чемпіонату добринівчани не боролися, хоча, впевнений, змогли би показати себе і там. 

Представником команди є Василь Горевич – людина, яка дуже любить футбол, змогла зібрати доволі потужний і боєздатний колектив і є щирим патріотом рідної Заставнівщини. Про команду, про її виступи в чемпіонаті ми й поспілкувалися з ним після останньої гри «Добринівців» у нинішньому зимовому сезоні.

  • Василю, «Добринівці» зразка зими-2021/22 сподобалися глядачам і запам’яталися. Як тобі вдалося зібрати таку команду і в чому секрет вашого успіху?

  • Просто, напевно, зібралися однодумці, які люблять зимовий футбол. Хтось старший, хтось – молодший, але всі з хорошим досвідом і бажанням перемоги в душі. Нам вдалося проявити характер із самого старту, коли ми забрали очки в однієї з кращих команд Буковини – чернівецького «Урожая». «Урожай» - команда більше ніж досвідчена, гравці багато років грають разом і дуже добре зіграні, але ми доказали, що теж на щось претендуємо цього року.

  • Доволі драматичним став момент виходу «Добринівців» із групи. Питання вирішувалося буквально на останніх секундах, коли вдалося забити один-єдиний вирішальний гол у ворота «Весільного світу». Що відчувалося тоді?

  • Це було просто неймовірно. Напевно, вперше в житті відчував таку напругу. Ми граємо, атакуємо протягом усього матчу, маємо тільки перемагати для того, щоби посісти місце у четвірці сильніших команд групи, а м’яч просто ну ніяк не йде у ворота суперника. Ще й сніг тоді припустився. До кінця матчу – десь зо півхвилини, ми йдемо всіма силами в останню атаку і нарешті забиваємо. Не можу передати, як ми тоді раділи. Ми зробили те, що хотіли, виконали те, що запланували, попереду – чвертьфінал. Одне скажу: ми точно були дуже щасливі!

  • Як ти комплектував команду? Чому обрав саме цих гравців?

  • Добринівці – село колишнього Заставнівського району, і моя родина – саме з Добринівців. Я дуже люблю нашу родинну землю і тому традиційно основа нашої команди складається з гравців Заставнівщини. Решта – наші друзі, хороші футболісти, які знають один одного і всі разом ми робимо один спільний малюнок гри. Напевно, це – основний чинник складу ФК «Добринівці». Ми разом граємо вже кілька років і, звичайно, сподіваємося стартувати й наступного сезону. Поки що це – плани, а як воно складеться – вже побачимо в кінці року.

  • Всі ми знаємо, що футбол – справа недешева. Напевно, важко у фінансовому плані утримувати команду. Напевно, маєте спонсорську підтримку?

  • Ні, можна сказати, що «Добринівці» - одна з тих небагатьох команд, що спонсорською підтримкою чи потужними партнерами не володіє. Ми намагаємося самі зібрати кошти на сезон і ні від кого не залежати. Самотужки, спільними зусиллями вирішуємо всі питання, хоча все це дійсно нелегко, і йдемо вперед.

Альберт КОМАРІ

1