Валерій Зінченко не просив і не має статусу учасника бойових дій в зоні АТО (ДОДАНО ВІДЕО)

Валерій Зінченко не просив і не має статусу учасника бойових дій в зоні АТО (ДОДАНО ВІДЕО)

03.12.2014, 16:34

Громадські активісти дезінформували громадськість, коли заявили про те, що начальник буковинської міліції має посвідчення учасника АТО. Це випливає з роз'яснень самого начальника управління МВС України в Чернівецькій області Валерія Зінченка, які він дав  на брифінгу 3 грудня.

Валерій Зінченко чотири рази виїжджав на Схід України у відрядження, проте жодних документів на отримання статусу учасника бойових дій не подавав.

- Дійсно є наказ про моє відрядження і про підтвердження мого перебування. Але жодного рапорту на отримання такого статусу я не складав, ніяких документів я не збирав і не відправляв, - розповів Валерій Зінченко.

Нагадаємо, нещодавно громадські активісти звинуватили головного міліціонера області в тому, що той здобув стату учасника бойових дій, не беручи безпосередньої участі в антитерористичній операції на Сході. За словами активістів, цей статус потрібен Зінченкові, щоб уникнути люстрації. Адже відомо, що участь в АТО для тих, хто працював при Януковичі – єдиний спосіб залишити за собою посаду.

Також Валерій Зінченко ознайомив присутніх з процедурою отримання статусу учасника бойових дій. Він наголосив, що подача відповідних документів відбувається лише з особистої згоди особи. 

Рішення про присвоєння статусу учасника бойових дій приймає міжвідомча комісія, до складу якої входять фахівці МВС, Нацгвардії, Міноборони та інших відомств, - зявив Зінченко. - Для того, щоб отримати такий статус, треба зібрати пакет документів (накази, довідки, витяги з наказів, посвідчення про відрядження та ін.) та прикласти до нього рапорт до Міноборони. Звідти документи направляють до комісії. Я рапорт не писав і жодних документів не відсилав. 

«Є наказ міністра щодо мене. Я виїжджав у зону АТО і перебував там чотири рази особисто. Процедура така, я отримую відрядне і згідно з цим наказом від’їжджаю туди. Прибувши на місце, куди мене відрядили, в тому підрозділі кладуть у відрядне печатку мокру. І включають у свій наказ. Цей наказ приходить до нас як підтвердження того, що я не пішов кудись, вибачте, до куми, а поїхав і був дійсно там», - зазначив Валерій Зінченко.

В той же час начальник ГУ МВС України в Чернівецькій області зазначив, що 253 чернівецьких міліціонерів взяли участь в АТО, 66 перебувають там зараз, на розгляді вищезгаданої комісії знаходяться документи 50 бійців.

Джерело: molbuk.ua та БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (6)

Спугнули наживку)))) тепер статус і не світить! Треба пильно слідкувати щоб тихцем не забацав собі статуса АТО учасник "дій відряджень "))))  не пройде більше кулявнобнійсамаабароні з кулявлобної ядерною громадською радою МВС гульбан корупції в МВС області!!!

avatar

клоунам

03 грудня 2014 15:38

ДОКУМЕНТИ https://www.facebook.com/terviz/posts/825304180862354?pnref=story

avatar

МАЄ (видалено адміном)

03 грудня 2014 15:58

шо ж це розкохкудались? певно правильно щось міліція робить, як люди вже до такого рівня спускаються. привикли до вседозволеності? А нема вже! 

avatar

клоуну

03 грудня 2014 18:44

скільки можна гріти одне місце? підніміть його і поїдьте на передову хоть на пару днів! Носа не сунете, зато розумні всі дуже! В жовчі своїх захлебнетеся! Особливо це кравчука стосується

avatar

диванним бійцям

03 грудня 2014 18:52

НА ПЕРЕДОВУ ТІЛЬКИ, КУРВО, ПІСЛЯ ТЕБЕ !

ПЕРШЕ ТВІЙ ЗАД КОРУПЦІЙНИЙ ВИКУРИМО З "ЗОЛОТОГО УНІТАЗУ"

avatar

ДО "диванним бійцям 03 грудня 2014 18:52"

03 грудня 2014 19:38

Люди, скільки можна вже лити грязі один на одного? Кравчук, ти під ніс собі дивись, а не бігай за другими. В Україні війна йде повним ходом, а Ви лишень про себе думаєте

avatar

пенсіонер

03 грудня 2014 21:52