Питна вода з крану і проєкти на 5 млрд грн для комфорту чернівчан: Віталій Другановський представив Стратегію розвитку Чернівецької області і міста Чернівці, яку реалізовуватиме після перемоги на виборах

Питна вода з крану і проєкти на 5 млрд грн для комфорту чернівчан: Віталій Другановський представив Стратегію розвитку Чернівецької області і міста Чернівці, яку реалізовуватиме після перемоги на виборах

11.09.2020, 16:00

Віталій Другановський - лідер обласної організації партії "Слуга народу" в Чернівецькій області - представив сьогодні журналістам Стратегію розвитку Чернівецької області і міста Чернівці, яку обласна і міська команда партії "Слуга народу" реалізовуватиме у разі перемоги на місцевих виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Другановський нас згуртував, маємо стратегію розвитку міста і області, готові їх реалізувати": "Слуги народу" представили команду професіоналів, з якою йдуть на місцеві вибори

- Сільське господарство, харчова промисловість, деревообробка і текстильна промисловість, - такими є перспективні галузі економіки Чернівецької області, - розпочав представлення Стратегії Віталій Другановський. - І, звичайно, туризм.

 - Підвищення конкурентноспроможності регіону можливе за рахунок сталого розвитку сільськогосподарського виробництва, переробної промисловості та туризму.  

Докладніше - на відео

Віталій Другановський представив об'єкти, які споруджуються в Чернівецькій області у рамках президентської програми "Велике будівництво". 

Серед освітніх закладів - це школи у селах Горішні Шерівці, Кам’яна, Усть-Путила, Рідківці. Серед медичних - Чернівецька обласна клінічна лікарня, Лікарня швидкої медичної допомоги, Сторожинецька, Сокирянська та Вижницька центральні районні лікарні.

Спорткомплекси, майданчики та стадіони збудували в селах Бояни, Вікно, в містах Заставна, Хотин та Чернівці.

Нові садочки з’явилися в Колінківцях, Романківцях, Луковиці, Снячеві, Недобоївцях.

Крім того, в області будується 27 кілометрів доріг державного значення та 70 км доріг місцевого значення, а також мости в Розтоках і Маршинцях.

Світлина від BukNews.

Конкретні механізми для досягнення заявлених стратегічних цілей, які команда партії "Слуга народу" пропонує  для Чернівецької області, наступні:

Відкриття пунктів пропуску на кордоні з Румінієїю: КПП "Дяківці", "Красноїльськ", "Руська", "Шепіт". 

Збільшення кількості туристів у Хотині до 2030 року до одного мільйона людей щороку. 

Створення нових десяти туристичних об'єктів в Дністровських громадах. 

Комплекс протипаводкових заходів для боротьби з повінню. 

Створення комплексів складських приміщень довготривалого зберігання продукції сільського господарства на 200 тисяч тонн. 

Докладніше - на відео. 

Чимало уваги Віталій Другановський приділив Стратегії розвитку Чернівців

- Водночас у Чернівцях ми маємо поганий стан доріг, суцільний бруд на вулицях, зношену комунальну інфраструктуру, відтік кадрів за кордон, корупцію в міській раді, тіньову економіку, низький середній рівень зарпла, - сказав Віталій Другановський. - Крім того,  у спадок від Радянського Союзу нам дісталася промислова інфраструктура, яка наразі не використовується та перебуває в занедбаному аварійному стані. А її можна та необхідно використовувати для потреб розвитку міста – дати їй нове життя.

Коротко охарактеризувавши нинішній стан справ у Чернівцях, а також перелічивши фактори, які заважають розвитку міста, зокрема, корупція та війна кланів у Чернівецькій міській раді, (озвучений перелік проблем можна побачити на відео нижче), майбутній кандидат на посаду Чернівецького міського голови зосередився на шляхах вирішення цих проблем. 

 - Ми йдемо до міської ради, щоби вирішити ці проблеми, партія "Слуга народу" та міський голова від цієї політичної сили планують вивести Чернівці у ТОП-3 найкомфортніших міст країни, - розповів Віталій Другановський. - Побороти корупцію та припинити війну кланів у Чернівецькій міській раді, організувати її роботу. За п'ять наступних років збільшити туристичний потік до Чернівців у 10 разів. 

Зокрема, команда має намір реалізувати конкретні проекти: 

1. Відновлення історичного центру міста в рамках програми Президента "Велика реконструкція": запланована реставрація як мінімум 35 будівель та пам'яток архітектури у центральній частині міста; капітальний ремонт 85 км доріг та тротуарів у центрі Чернівців, відновлення фасадів будівель та ремонт аварійних балконів. Орієнтовна вартість проекту - 1,65 млрд. грн. 

2. Будівництво об'їздної дороги (третьої та четвертої черги) м. Чернівці, щоб розвантажити історичний центр від напливу автомобілів та зберегти його для людей і наступних поколінь - орієнтовна вартість - 1,5 млрд. грн. 

3. Набережна з рекреаційно-відпочинковою зоною біля р. Прут - орієнтовна вартість 600 млн грн

4. Три технохаби на місці закинутих промислових зон (облаштування як мінімум 15 тис кв м колишніх промислових будівель під потреби креативної ІТ-індустрії), - орієнтовна вартість 250 млн грн.

5. Реконструкція чернівецького міжнародного аеропорту імені Леоніда Каденюка - орієнтовна вартість 538 млн грн.

«Чому чернівчани повинні їхати до Румунії, Львова або Києва для того, щоби вилетіти за кордон? Про яке збільшення туристичного потоку можна говорити, не маючи сучасного аеропорту? Тому це одне з наших пріоритетних завдань – реконструювати злітно-посадкову смугу аеровокзалу та допоміжну інфраструктуру», - каже Віталій Другановський.

 6. Багатофункціональний спортивний комплекс (олімпійський басейн на 50 метрів та 15 доріжок; футбольні, баскетбольні, волейбольні, тенісні майданчики, "Workout" майданчики, тренажери, бігові доріжки) - орієнтовна вартість 380 млн грн. 

- Колись місто мало басейн олімпійського стандарту на стадіоні «Буковина», який опалювали і там була можливість займатися навіть узимку.  Проте зараз місто не має жодного відповідного басейну, де могли б займатися мешканці міста, зокрема, й діти, - заявив Віталій Другановський. 

 Стратегією політичної сили та її кандидата на посаду Чернівецького міського голови Віталія Другановського на 10 років є реалізація програми "Питна вода з крану для чернівчан"

- Після чергової аварії на водогоні і відсутності води в Чернівцях, вирішив детальніше розібратись, звідки взагалі з'являється вода у наших оселях і чому у нас такі проблеми з водою.

Місто отримує воду з двох річок: Дністер та Прут, на яких розташовані три водозабірні станції. Довжина водогону з Дністра складає 74 км і по ньому в Чернівці подається 70% всієї води! Я відвідав водозабірну станцію у селі Біла, яка постачає близько 20% води. Побачив морально і технічно застаріле обладнання (станція будувалась ще за часів Австро-Угорщини). Труби Дністровського водогону питної води, які проходять через с. Біла - просто у жахливому стані! Прорив може статися у будь-яку хвилину. На власні очі побачив, чому пити воду з крану в Чернівцях просто небезпечно для здоров’я!

Але це нонсенс! Так бути не повинно! У будь-якому європейському місті люди спокійно п’ють воду з під крану. Чернівцям необхідна повна модернізація системи водопостачання!

Будемо працювати над вирішенням цієї проблеми!

Віталій Другановський серйозно готується до конкурентної боротьби з опонентами на виборах, проте переконаний, що конкурувати мають команди і програми, а не брудні технології, які проти партії "Слуга народу", а також проти нього особисто, вже застосовують

- Ми нікого не боїмося, а вони нас бояться, і пробують протистояти нам різним чином, - сказав Другановський. - Для мене це вже не перша кампанія. тому я можу дати фори будь-якому конкуренту, проте не буду цього робити. Ми впевнено рухаємося вперед!

Кандидат також розповів, з ким йому було би комфортніше зустрітися у другому турі голосування, як кандидату на посаду Чернівецького міського голови - Олексієм Каспруком чи Віталієм Михайлішиним

 

Прокоментував Віталій Другановський резонасну заяву про своє рішення зупинити через суд отримання 150 млн кредиту нинішнім складом міської ради, який дискредитував себе

Зареєстрував заяву до Окружного адміністративного суду щодо скасування рішення Чернівецької міської ради про отримання містом кредиту у 150 мільйонів гривень.

Як ви вже знаєте, 26 міських обранців вирішили «подарувати» чернівчанам багаторічні кредитні зобов’язання під високі відсотки. І сподіваючись, що ніхто не помітить порушення закону – провести дорогий передвиборчий піар.

За умовами позики - місто отримує два платежі по 75 млн грн. Але віддати доведеться близько 300 млн грн! Це непосильна ноша для містян і перш ніж брати ці гроші треба вивчити закони та можливості бюджету!

Про всі виявлені порушення ми заявили у заяві і готові до відстоювання їх у суді.

Нагадаю, що у даному випадку порушено Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», а можливе кредитування суперечить вимогам Бюджетного кодексу та прийняте з порушенням Регламенту роботи міської ради.

Разом із нашою командою я зроблю все можливе, щоб незаконне рішення про мільйонні кредити було скасовано у судовому порядку. Чернівчани не повинні нести додаткові витрати через недолугі депутатські рішення!

Народний депутат України Олена Лис підтримала позицію голови обласного осередку партії

- Цей склад міськради знає, що їм залишилось недовго, але це не зупиняє їх від жаги до наживи за рахунок кишень чернівчан.

Кортить хапнути грошенят на ремонтах доріг, а віддавати кредит у подвійному розмірі - чернівчанам?

Ні, цього разу у вас нічого не вийде!

Звернулась до Міністра фінансів з вимогою звернути увагу на порушення процедури чернівецькою міськрадою при розгляді питання залучення містом кредиту, - повідомила Олена Лис. 

Фото - https://acc.cv.ua/

1