«Вадул — Сірет»  працює в шатному режимі: поповнення держскарбниці, вилучені гвинтівка, газовй пістолет і ніж у чохлі

«Вадул — Сірет» працює в шатному режимі: поповнення держскарбниці, вилучені гвинтівка, газовй пістолет і ніж у чохлі

08.04.2014, 14:41

Ані дня без поповнення держскарбниці

Впродовж березня нинішнього року  працівниками поста «Вадул — Сірет» Чернівецької обласної митниці перераховано до Державного бюджету України понад 845 тисяч гривень. Середньодобовий показник переказаних митних платежів більше 27 261,16 гривні. У порівнянні з березнем 2013 року сума збільшення спрямованих до бюджету платежів та податків склала понад 184 тисячі гривень.

Водночас, додав начальник поста Віктор Андрійчук, у пунктах пропуску складено 35 протоколів про порушення митних правил, вартістю предметів 7 млн. 618 тис. 984, 61 гривні. Вилучено при цьому мисливську гвинтівку і 50 набоїв 12-го калібру та газовий пістолет іноземного виробництва, затримано чоловіче та жіноче взуття, дитячий одяг, що переміщувалися через кордон України з приховуванням від митного контролю.

Також цьогоріч у березні в зоні діяльності пункту пропуску «Порубне — Сірет» виявлено кримінальне правопорушення, що попередньо кваліфіковано за статтею 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Вказане правопорушення вчинено громадянином України, який намагався незаконно перемістити через кордон України  ніж у чохлі (товщина леза 3,5 міліметра, довжина 14,7 сантиметра).

Василь Гейніш.

1