В усіх храмах Чернівецької єпархії УПЦ Київського патріархату відслужили заупокійні панахиди за патріархом Володимиром

В усіх храмах Чернівецької єпархії УПЦ Київського патріархату відслужили заупокійні панахиди за патріархом Володимиром

06.07.2014, 21:10

З благословення митрополита Данила в усіх храмах єпархії відслужено заупокійні панахиди за патріархом Володимиром.Дізнавшись про смерть Блаженнішого Володимира, владика Данило висловив свою жалобу.

Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило:

"5-го червня 2014 року після тривалої хвороби упокоївся в Богові відомий та шанований всіма в Україні ієрарх - Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан).

Покійного Владику я добре знав особисто, адже саме з його рук сорок років тому Господь сподобив мене прийняти священний дияконський, а згодом і священицький сан. Тож, у ці сумні дні я, як і мільйони кліриків та мирян по всій Україні, молитовно перебуваю у жалобі та молюся за упокоєння душі і спасіння мого святителя.

Двадцять років тому, я мав з ним зустріч під час якої, ми розмовляли про Україну та Українську Помісну Церкву. Можу з впевненістю стверджувати, що Блаженніший не був ворогом ні Української держави, а ні Української Помісної Церкви. У обставинах, що склалися, та бажаючи зберегти мир за всяку ціну, він просто не мав сили зламати власне оточення. Я вірю, що коли Блаженніший Володимир доступить ласки у Бога, то він молитиметься за Українську державу та об’єднання українських церков у єдину Помісну Православну Церкву. Мир і спокій душі твоїй, Блаженніший Святителю Володимире! Не забуть нас, Україну і Українську Помісну Церкву у своїх святительських молитвах до Господа.

Вічна тобі пам’ять.

Митрополит Чернівецький і Буковинський

Данило

1