В Чернівцях відбувся фаховий приїзд

В Чернівцях відбувся фаховий приїзд

03.02.2012, 20:40

«Фаховим приїздом» назвали буковинські журналісти перебування  в Чернівцях  координатора напрямку «Суспільство знань», члена  Ради партії  «Фронт змін»  Лілії Гриневич.  Відмінник освіти України, людина, яка пройшла всі щаблі освітянської кар”єри від вчителя до начальника столичного управління освіти і науки, створювала і очолювала Український центр оцінювання якості освіти, стажувалась у Варшавському  і Колумбійському університетах  Лілія Гриневич сьогодні є одним із співавторів «Закону про вищу освіту», внесеного до Верховної Ради України Арсенієм Яценюком та Лесею Оробець.

В Чернівцях відбулось обговорення Закону України «Про вищу освіту». Акцентувалась увага на суттєвих його перевагах, зокрема реальній автономії вищих навчальних закладів, обмеженні централізації управління ВУЗами, зменшення навантаження на викладачів до 600 годин, що значно вивільнить час для наукової роботи, введення для абітурієнтів різного роду грантів на здобуття вищої освіти. Серед обговорених питань – створення  Освітньої ліцензійної палати України, персональний склад якої затверджується Верховною Радою України, прийом на навчання до вищих навчальних закладів без додаткових вступних випробувань,  неможливість зміни розміру  плати за навчання впродовж терміну навчання тощо. В обговоренні взяли участь викладачі та студенти Чернівецьких вищих учбових закладів. Обговорення проекту закону України «Про вищу освіту» буде продовжено у Facebook на сторінці групи «Разом за кращу вищу освіту». Лілія Гриневич впевнена в тому, що і  надалі тверда позиція розробників проекту щодо підвищення якості і доступності вищої освіти в країні , чесної конкуренції між «вишами», входження в європейський освітянський простір з кожним днем матиме все  більше прихильників  по всій країні.

Лілія  Гриневич зустрілась також з жіночим активом політичної партії  «Фронт змін». Під час зустрічі обговорювались питання ролі жінки в політичному житті, ініціативність і вміння вирішувати важливі питання для мешканців міста і області, розвиток потенціалу  жінок - членів Партії  «Фронт змін» та залучення нових прихильників партії. Переважна більшість жінок свій вибір саме партії  «Фронт змін» пояснюють насамперед можливістю вирішення важливих для жінок питань, таких як здоров”я жінки, догляд за дитиною, освіта, кар”єрні  можливості, а також прагнення реалізовувати свої лідерські якості та амбіції, будувати кар”єру та просуватись по суспільній драбині. Також велика кількість жінок – членів партії «Фронт змін» пояснюють свій вибір патріотизмом та бажанням зробити особистий внесок у розбудову української держави.

Про те, що якість освіти залежить насамперед від якості  підготовки та правильного добору педагогічних кадрів та про багато інших актуальних  питань сучасної вищої та середньої школи  говорила Лілія Гриневич під час прямого ефіру телерадіокомпанії ТВА «Політична кухня», де її візаві були начальник міського управління освіти Василина  Малишевська та  головний спеціаліст обласного управління освіти Емілія Бабин, - повідомили у прес-службі обласної організації «Фронт Змін».