В Чернівецькій області у ДТП загинув кермувальник мотоблоку

В Чернівецькій області у ДТП загинув кермувальник мотоблоку

03.07.2023, 10:34

 2 липня, в селі Михалкове Дністровського району зіткнулися автомобіль «ВАЗ-2113» та сільськогосподарський транспортний засіб.

Внаслідок аварії 69-річний місцевий житель отримав тілесні ушкодження та під час надання йому медичної допомоги в приміщені лікарні помер. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду в селі Михалкове надійшло до поліції 2 липня о 16:13.

Для з’ясування обставин автопригоди на місці події працювали співробітники відділу розслідування злочинів у сфері транспорту Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області та слідчо-оперативна група відділення № 1 (м. Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції.

Попередньо працівники поліції з’ясували, що 40-річний житель села Гвіздівці, керуючи автомобілем «ВАЗ-2113», виконуючи маневр обгону, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з сільськогосподарським транспортним засобом.

В результаті ДТП водій мотоблоку та його 68-річна пасажирка отримали тілесні ушкодження. Медики госпіталізували потерпілих до лікарні, де під час надання медичної допомоги чоловік помер. Жінку лікарі оглянули та відпустили додому.

Тіло загиблого поліцейські направили на судово-медичну експертизу.

Правоохоронці затримали водія легковика в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом аварії слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у вчиненні вказаного злочину. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1