В Антикорупційній комісії не до кінця розуміють, як Громадська рада зможе контролювати прокуратуру

В Антикорупційній комісії не до кінця розуміють, як Громадська рада зможе контролювати прокуратуру

01.05.2014, 00:54

Сьогодні, 30 квітня, у Чернівцях відбулася зустріч прокурора області п. Ванзуряка П.К. із громадськими активістами. Про це buknews повідомили у прес-центрі ЧОГО «Антикорупційна Комісія Народної Ради Чернівецької області». 

На зустрічі виступили представники громадскості та розповіли про позитивні зрушення у взаємодії із оновленою прокуратурою.

Натомість пан прокурор довів до відома присутніх що через зростання проявів злочинності, особливо її організованих та радикальних форм, вимагає від правоохоронців, органів державної влади та місцевого самоврядування активно протистояти сталим кланам та угрупуванням. Задля цього слід усім об’єднувати зусилля щодо попередження і розкриття злочинів і залучення для цього громадських формувань та активних громадян. Він подякував громадським організаціям, які надали значну підтримку у справі виявлення та запобігання порушенням закону.

З метою більш ширшого залучення громадськості до роботи із прокуратурою за розпорядженням прокурора області створено Громадську Раду куди увійшли представники правозахисних громадських формувань. Рада  функціонуватиме при прокуратурі Чернівецької області допо магатиме та контролюватиме її діяльність.

Ініціатором створення Громадської ради при прокуратурі виступила Чернівецька обласна прокуратура. Хоча наразі не до кінця можна зрозуміти, як можна контролювати діяльність прокуратури при її статусі та специфіці роботи. Рада створена у форматі дорадчого органу, тож цікаво, як саме громадська рада зможе впливати, наприклад, на кадрові призначення в органах прокуратури та загалом на взаємодію органів прокуратури з громадськістю.

Хоча позитив від формування наглядових громадських рад як при територіальних підрозділах силових, правозахисних та й, зрештою, усіх органів виконавчої влади та при органах місцевого самоврядування є. Громадськість, хоча й опосеридковано, але зможе впливати на рішення, що приймаються та здійснювати моніторинг за їх реалізацією.

В заключному слові пан Ванзуряк однозначно запросив присутніх працювати над тим, щоб створити належний контроль за діями прокуроратури області та підтвердив те, що він є відкритим до спілкування не тільки із організаціями громадянського суспільства, але й із кожним мешканцем області.

1


КОМЕНТАРІ (7)

і де тут є те що саме Антикорупційна комісія не до кінця розуміє?

що за муть ви тут пишете? якщо автору цієї написаної жопи щось не зрозуміло то він у заголовку має написати що йому не до кінця зрозуміло

допишешся писака

avatar

Андрій

30 квітня 2014 22:09

Рада створена у форматі дорадчого органу)))

всі питання не до АК, а до прокуратури так як вказано що саме прокуратура не чітко визначила механізм контролю

а ви в заголовку перевалили все на АК, у вас особисто якість претензії до АК? напишіть письмово і відправти АП

і думайте над заголовком що пишете,писуни

avatar

Андрій

01 травня 2014 12:53

Прокурорам якраз все зрозуміло, що то за рада. Не розуміє Антикорупціна комісія, як вона має контролювати.  Вчіться чітко  формулювати думки. 

avatar

Прокурор

01 травня 2014 12:58

Ініціатором створення Громадської ради при прокуратурі виступила Чернівецька обласна прокуратура.Рада створена у форматі дорадчого органу!

ви розумієте що це означає? чи ви тормоз? перепрошую за тафтологію

доприкладу http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/599-2009-%D0%BF

і відмахайтеся від АК

 

avatar

Андрій

01 травня 2014 13:14

вам сказали, що не зрозуміло як має контролювати роботу прокуратури рада яка створена тієюж прокуратурою як її дорадчий орган

які ж ви перепрошую тупі ,бо розумна людина такий заголовок не напише

avatar

Андрій

01 травня 2014 13:20

Андрій!   Комісію вашу треба розганяти!  Зібрались одні аферисти там та алкаші!

avatar

прибиральниця ОДА

01 травня 2014 20:15

прибиральниця ОДА)) так ви не журналіст,а прибиральниця ОДА

а вашу комісію можете розганяти самі, може вона вам заважамі мізки включати коли пишете всяку залупень

мені що комісії ,що прибиральні ОДА один хр@н, от тільки не потрібно людям лапшу на вуха наматувати

 

 

avatar

Андрій

01 травня 2014 21:20