Уряд перевірить, як на Буковині витрачали кошти в рамках децентралізації. Винних у зловживаннях покарають

Уряд перевірить, як на Буковині витрачали кошти в рамках децентралізації. Винних у зловживаннях покарають

11.05.2018, 14:09

Уряд має намір перевірити ефективність використання коштів, які були направлені на місця в рамках реформи децентралізації та інших урядових програм. Винні в зловживаннях будуть покарані, - заявив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.

«Звісно, у нас стоїть на порядку денному питання ефективності використання коштів. Окрім тих ресурсів, які передали в рамках децентралізації, близько 38 млрд грн Уряд додатково виділяє на місця через різні програми. Прем'єр-міністр, як автор реформи, вимагає, щоб ці кошти використовувались правильно», - сказав Олександр Саєнко в інтерв'ю «Обозревателю».

У тому числі, він відзначив «дуже жорстку позицію» Прем'єр-міністра в питанні використання коштів, виділених Урядом на будівництво доріг.

«Мені щиро шкода того, хто побудував неякісну дорогу. Ми виділили з державного бюджету серйозне фінансування. Прем'єр-міністр особисто братиме участь у заходах з контролю, інспектування дороги, адже масштабне дорожнє будівництво ініціював безпосередньо він», - підкреслив Міністр.

Він відзначив, що цього року Уряд виділив «безпрецедентний бюджет» на будівництво і ремонт доріг - 45 млрд грн, що значно більше ніж 29,2 млрд грн, що були виділені минулого року. «Місцева влада, підрядники мають нести повну відповідальність. Якщо з бюджетними коштами було зловживання, то це питання вже до правоохоронців, і вони готові долучитись до вивчення таких питань. Сьогодні по великій кількості фактів працює Державна аудиторська служба», - сказав Олександр Саєнко.

Він підкреслив, що Уряд буде реагувати на зловживання в рамках своєї компетенції. Як приклад він навів ситуацію минулої зими, коли на Одеській трасі через негоду утворився значний затор. Тоді Уряд звільнив голову району, який «не розчистив трасу, не забезпечив можливості людям, які опинилися в такій ситуації, зігрітись, випити гарячого чаю». «В таких випадках реагувати потрібно швидко та жорстко, що ми і робимо», - підкреслив Міністр.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/

1