УКРОПівець Ігор Малишевський:  Замість змінюватися самій, стара система охорони здоров’я призначає і карає стрілочників

УКРОПівець Ігор Малишевський: Замість змінюватися самій, стара система охорони здоров’я призначає і карає стрілочників

29.05.2017, 14:57

Голова комісії Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей, «укропівець» Ігор Малишевський прокоментував ситуацію навколо покинутого у лікарні без нагляду вихованця обласного будинку дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У будинку дитини виправдовуються: не зовсім покинули без нагляду свого дворічного вихованця у лікарні - тільки менше доби

- Змушений, на жаль,  констатувати: у цій конкретній ситуації неповоротка й громіздка система охорони здоров’я спрацювала традиційно погано. Замість змінювати ситуацію в галузі загалом, люди, від яких залежать ці зміни, які посідають адміністративні посади,  призначили і покарали стрілочника. Наказом по обласній дитячій клінічній лікарні з посади завідувача відділення звільнено лікаря. Натомість ні керівництво Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА у сфері відповідальності якого взагалі можливі такі ганебні випадки, ні керівництво обласної дитячої клінічної лікарні, де це сталося, знову не понесли ніякого покарання. Хоча функціонування системи охорони здоров’я, визначення алгоритму дій лікарів у подібних ситуаціях, яка мала місце з хлопчиком з обласного будинку дитини  – їхній прямий обов’язок. Натомість замість налагодження роботи системи, щоб подібного більше ніколи не повторилося,  маємо швидку розправу з лікарем у кращих традиціях адміністративно-командної системи. Звісно, завжди легше призначити винного лікаря, ніж чесно визнати прорахунки у власній роботі. Вважаю неприпустимою продовження подібної практики, коли правими у будь-якій ситуації виявляються начальники, а за все несуть відповідальність тільки їхні підлеглі, прості виконавці. Комісія Чернівецької обласної ради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей бере під контроль дану ситуацію, ми не дозволимо чиновникам зводити рахунки з лікарями через власні прорахунки в роботі, прорахунки всієї системи, - сказав Ігор Малишевський

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хлопчика з дитячого будинку у лікарні залишили без нагляду

ДОВІДКОВО:

Стан хлопчика - вихованця Чернівецького обласного дитячого спеціалізованого будинку в обласній дитячій клінічній лікарні, вже покращився і залишається стабільним. Зникла лихоманка. Дитина спокійна, стала краще їсти і оточена турботою та увагою.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

На даний час хлопчик постійно перебуває у супроводі співробітниці дитбудинку в окремому ізольованому боксі під спостереженням медичних працівників. Лікування продовжується.

Нагадаємо, за дорученням голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука, було зініційоване створення  спеціальної комісії, яка вивчає всі обставини госпіталізації та лікування хлопчика, віком 2,5 роки, - вихованця обласного дитячого спеціалізованого будинку в обласній дитячій клінічній лікарні. За результатами її роботи, винні особи будуть притягнені до відповідальності.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Краще хай Малишевський-Кобевко скажуть, скільки взяли грошей, коли в минулому році сприяли продовженню контракту керівниці ОСБД (будинку дитини вул. Щербанюка 2), при тому що все місто знає про її дурну славу.

avatar

О. Мельничук

29 травня 2017 15:59

А почему швондер-комиссия умалчивает о своём ставленнике Васе-глав. враче  госпиталя ВОВ,который погорел на взятке300$,за трудоустройство санитарки.Вы же его прпихнули вместо Мигайчука.Чо притихли,оборотни?

avatar

Володя

29 травня 2017 18:23