УКРОП на Буковині:  Півмільйона гривень на свята та представницькі заходи і лише 400 тисяч на соціальну підтримку учасників АТО – це нонсенс!

УКРОП на Буковині: Півмільйона гривень на свята та представницькі заходи і лише 400 тисяч на соціальну підтримку учасників АТО – це нонсенс!

28.11.2016, 14:34

Чернівецька обласна організація ПП «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» вважає неправильним, що на соціальний захист учасників бойових дій – згідно із Комплексною програмою соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2015-2016 роки – заплановано додатково перерозподілити лише 400 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

Запропоновані зміни до обласного бюджету передано для обговорення членам постійних депутатських комісій.  Фракція УКРОПу наполягатиме на врахуванні своїх зауважень під час остаточного ухвалення документу "Про внесення змін до обласного бюджету на 2016 рік" на сесії Чернівецької обласної ради.  

Докладний аналіз пропонованих змін до обласного бюджету, представлений депутатам Чернівецької обласної ради, потребує коригування та уточнення деяких заявлених статей  видатків, - переконані в УКРОПі.

Неприпустимо, коли із понад 66 мільйонів, які заплановано додатково перерозподілити,  на цільовий соціальний захист учасників АТО та членів їхніх родин передбачено крихти у вигляді 400 тисяч гривень. У той самий час, коли на відзначення свят і здійснення представницьких заходів виконавчої влади відділу інформаційної діяльності ОДА  запропоновано виділити понад півмільйона гривень.

Серйозне занепокоєння викликає доля асигнувань, які документ пропонує виділити Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.  У розписі пропонованих видатків, представлених увазі депутатів,  УКРОП вбачає реальну загрозу ручного розподілу цих коштів чиновниками департаменту. Розмивання виділених обласною радою коштів, витрачання їх не на потреби лікування хворих, а на так звані господарські потреби медичних закладів. Хоча насправді такі загальні витрати часто приховують  зловживання головних лікарів. 

Неприпустимо записувати в один рядок витрати на придбання медикаментів  з коштами на придбання продуктів харчування, автозапчастин, дизпалива, господарських товарів, технічне обслуговування котлів та стерилізаторів, заміну вікон тощо, – заявляють в УКРОПі. – Витрати на забезпечення буковинців медикаментами повинні бути чітко зазначені у документі, що значно ускладнить фінансові маніпуляції чиновників з коштами обласного бюджету. І принесе користь людям.

Прикро, що жодної зайвої гривні з бюджету не отримає буковинська культура. Фінансування культури за залишковим принципом УКРОП вважає ганебною і небезпечною для долі майбутніх поколінь практикою. 

1