Український поетичний фестиваль охопить Європу

Український поетичний фестиваль охопить Європу

14.07.2015, 17:15

З 3 по 6 вересня у Чернівцях відбудеться VI Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ. Він стане центральною подією поетичного туру Meridian Czernowitz-2015: Харків – Чернівці – Львів – Мец – Париж – Брюссель – Люксембург – Станс – Ленцбург – Цюрих – Франкфурт-на-Майні.  

«Цьогоріч збільшилась кількість фестивальних заходів, а, відповідно, і днів, протягом яких він відбуватиметься − з трьох до чотирьох. Це пов'язано зі зростаючою увагою українських та іноземних поетів і культурних інституцій до MERIDIAN CZERNOWITZ. 3−6 вересня учасниками фестивалю у Чернівцях стануть 35 поетів з 9 країн. Серед них − Німеччина, Австрія, Швейцарія, Польща, Ізраїль, Румунія та ін. З українських авторів у MERIDIAN CZERNOWITZ братимуть участь: Ігор Померанцев, Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Юрій Іздрик, Петро Рихло, Марк Бєлорусець, Таня Малярчук, Андрій Любка, Ірена Карпа та ін. 

Фестиваль матиме поетично-дискусійний характер. Окрім читань, презентацій книжок, театральних перформансів, музичних концертів та показів фільмів, заплановані публічні виступи-дискусії у рамках проекту «Війна та культура − діалог ворогів?» за участю Ігоря Померанцева, Бориса Херсонського, Тані Малярчук, Сергія Жадана та ін. Відвідувачі фестивалю зможуть побувати у багатьох історичних місцях Чернівців: дворі будинку, де жив Пауль Целан, Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича, головній синагозі Буковини, єврейському кладовищі, костелі Пречистого Серця Ісуса та ін. Важливо додати, що вхід на всі заходи вільний.

Протягом поетичного туру автори не лише читатимуть свої вірші, але й дискутуватимуть на важливі суспільно-політичні теми, які пов'язані з сьогоднішньою ситуацією в Україні. Це дозволить налагодити діалог між людьми, які творять сучасну культуру та мають значний вплив на формування громадської думки як в Україні, так і Європі», − розповіла Cultprostir Лілія Шутяк, прес-секретар Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ.

Фото: Олександр Зубко 

Джерело: http://cultprostir.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

It's imipeatrve that more people make this exact point.
avatar

Sonali

26 серпня 2015 11:49