Український парламент закликав демократичні країни та міжнародні організації не визнавати вибори президента Росії в окупованому Криму

Український парламент закликав демократичні країни та міжнародні організації не визнавати вибори президента Росії в окупованому Криму

19.03.2018, 21:35

Український парламент закликав демократичні країни світу та міжнародні організації не визнавати легітимними вибори президента Російської Федерації 18 березня 2018 року, які були проведені в окупованому агресором Криму, виходячи із загального принципу права - право не може виникнути з правопорушення.  

США, Канада, Австрія, Великобританія, Німеччина, Норвегія, Італія, Франція, Естонія, Польща та Японія, а також керівні структури Європейського Союзу не визнали результатів виборів президента РФ на території окупованого півострова. Першим кроком до цього була відсутність міжнародних спостерігачів та експертів на виборчих дільницях в Криму.

- Всім зрозуміло, що Путін прагне легалізувати референдум 2014-го року та анексію Криму через результати виборів президента РФ. Певно, що через заявлені у ЗМІ високі показники явки у виборчі дільниці, Кремль намагається показати всьому світу, що ніби - то кримчани визнають територію Криму за Росією, - прокоментував рішення Верховної Ради народний депутат України Іван Рибак. - Але позиція міжнародних партнерів чітка та незмінна – Крим це Україна!

1