Українське видавництво готує нові видання творів Дмитра Табачника

Українське видавництво готує нові видання творів Дмитра Табачника

04.04.2015, 19:14

Про це в інтерв'ю газеті Дзеркало тижня розповів директор мережі книгарень "Буква" і "КС" Костянтин КЛІМАШЕНКО. 

"Наприклад, у нас є достовірна інформація, що пан Красовицький (директор видавництва "Фоліо") планував активно займатися дистрибуцією книжок "Эксмо" в Україні, однак із низки причин це не зрослося, - сказав К.Клімашенко. -  

У мене позиція тверда: якщо позиціюєш себе як найбільший український видавець, як патріот, будь ласка відповідай цій позиції. Однак... Однак коли деякі видавництва продовжують реалізовувати і навіть готують нові видання творів пана Табачника, коли на їхніх книжкових полицях усе ще твори на кшталт "Юля — воровка", тоді — вибачте... 

Хоча тут я не хотів би занурюватися у проблеми іншого видавництва. Чи в тему дружніх і ділових відносин Дмитра Володимировича та Олександра Віталійовича... Це — особиста справа кожного. У кожного свій вибір. Одні свій патріотизм "декларують". Інші — працюють..."

Докладніше: Дух і "БУКВА". Дмитро Санін. Дзерклао тижня. 27 березня 2015 р. - № 11. - С. 13.

ДОВІДКОВО: Згідно з Проектом переліку книжкових видань, передбачених до випуску за програмою "Українська книга" на 2015 рік  видавництво Фоліо може отримати кілька сотень тисяч, а можливо й мільйонів державних грошей на видання так званих сусільно важливих книг. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фоліо verso - історія, що викарбовується на тілі «Української книги»

Нагадаємо, ще 2010 року відомий український письменник Юрій Андрухович відмовився від співпраці з видавництвом ФОЛІО, у якому також друкувалися книги тодішнього міністр освіти та науки Дмитра Табачника. Про це повідомляла http://life.pravda.com.ua/society/2010/09/20/60423/.

"Я позавчора розмовляв з директором одного з видавництв і він сказав мені, що книжки Табачника чудово продаються і є однією з найуспішніших позицій в його видавництві", - зазначив письменник.

"При чому, тут, на Заході, значно краще (продаються), ніж там, на Сході. Тобто на Заході Табачника люблять більше, ніж на Сході. Видавець чує нюхом, що народ буде купувати книжки цього автора і видає його, а мені це може не подобатись і я в цього видавця більше не видаюсь, бо звик до прискіпливого відбору", - додав Юрій Андрухович.

Письменник навів приклад із німецьким видавництвом, в якому також виходять його книжки: "Складно сказати, що це видавництво витримує якусь ідеологічну лінію чи партійну, але жоден момент непорядності серед авторів там не може бути".

"Якщо такий з'являється, то інші автори влаштовують демарш. Тому що там є філософія не отримання грошового прибутку за книжки, а творення певного середовища, хай не однодумців, але людей, які себе взаємодоповнюють і які несуть один перед одним відповідальність за те, що вони роблять", - розповів письменник.

"Оцей приклад мене свого часу вразив і я подумав, чому б це не почати прищеплювати в нас, чому все виправдовувати тільки тим, що от, видавець, молодчина, досяг комерційного успіху і йому, власне кажучи, начхати що він видав під обкладинкою, а головне - комерційний успіх", - додав Юрій Андрухович.

1


КОМЕНТАРІ (2)

А что, Юля - уже не воровка? Пусть сожгут книги Табачника,  тогда все у нас хорошо будет. Потом еще чего-то сожгут. Ни похуй, кто там, что издает?

avatar

)))

04 квітня 2015 17:54

avatar

Vasyl Pokornyi

05 квітня 2015 18:46