Буковинські однопартійці київського мера за перевибори депутатів усіх рівнів

Буковинські однопартійці київського мера за перевибори депутатів усіх рівнів

02.07.2014, 16:41

Чернівецька обласна організація Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» заявила про необхідність проведення дострокових виборів депутатів усіх рівнів.

Сьогодні, 2 липня, відбувся брифінг заступника голови Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Володимира Гавреша та голови Глибоцької районної організації Партії, депутата районної ради Григорія Тіміша про донесення позиції Партії щодо дострокових виборів.

 Парламент давно не відповідає суспільним очікуванням, але продовжує блокувати перезавантаження влади у країні. Депутати фракції Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» у Верховній Раді України ініціювали саморозпуск парламенту і проведення позачергових парламентський виборів.

«Нинішній склад парламенту уже давно не відображає суспільних настроїв. Свідченням цього є і опитування громадян, і результати президентських виборів, які показали вкрай низьку підтримку, зокрема, ПР і КПУ. При цьому, в парламенті чимало людей, які несуть персональну відповідальність за трагічне вбивство людей на Майдані взимку, саботаж необхідних заходів для проведення антитерористичної операції, а також тих, які публічно підтримували або й пропагували сепаратизм», - зазначив Володимир Гавреш.

У критичній ситуації, що склалася в Україні, потрібен новий законодавчий орган, - йшлося на брифінгу. Він має отримати від суспільства мандат довіри для проведення необхідних реформ та зміцнення національної безпеки держави. Нинішній склад парламенту на це не здатний.

Тому народні депутати повинні наважитися на відповідальний крок та призначити дострокові вибори до парламенту. Таке політичне рішення стане поштовхом для того, аби був ухвалений новий закон про вибори та активізувалася робота над змінами до Конституції.

«Рішення про проведення позачергових виборів не означатиме, що чинний склад парламенту одразу розійдеться – він працюватиме до обрання нового парламенту, і у депутатів буде вдосталь часу, аби ухвалити закони, необхідні зараз для країни», - додав Володимир Гавреш.

Григорій Тіміш, голова Глибоцької районної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка», депутат районної ради наголосив на необхідності проведення дострокових виборів на місцевому рівні.

«Події майдану пройшли через наші серця, ми готові до змін. І це має пройти також і на місцевих рівнях. Сподіваюся, що вибори  до Верховної Ради України пройдуть у липні, паралельно має відбутися і перезавантаження влади на місцевому рівні. Для цього на законодавчому рівні вибори по багатомандатному виборчому окрузі мають проходити за відкритими списками, - зазначив Григорій Тіміш. – Якщо відбудуться лише парламентські вибори – то це означатиме тільки наполовину очищення влади. Для повного перезавантаження нам необхідні місцеві вибори. Це дозволить проводити нові реформи, розвинути місцеве самоврядування, здійснити ту децентралізацію влади, яка на сьогодні уже започаткована». 

Заступник голови Чернівецької обласної організації Партії нагадав, як деякий час тому міська організація «УДАРу» зверталася до Територіальної виборчої комісії з проханням надати протоколи для зібрання підписів громади щодо відкликання певних депутатів  Чернівецької міської ради. Цей процес триває ї досі, оскільки на своєму засіданні ТВК не прийняла жодного рішення. «Ми з юристами працюємо над тим, щоб знайти дієвий спосіб, який дозволить вирішити це питання і довести справу до логічного кінця».

Чернівецька обласна організація Партії підтримує депутатів Верховної Ради України та виступає за повне перезавантаження влади, тобто проведення дострокових виборів також і до місцевих рад.

Перевибори допоможуть провести люстрацію політиків та політичних сил, які недостатньо ефективно працювали на інтереси країни у минулому або й відверто працювали проти неї.

Відповідаючи на питання кореспондента БукІнфо щодо ймовірності саморозпуску Чернівецької обласної ради, Володимир Гавреш повідомив, що відповідні перемовини велися із колегами з демократичних фракцій, проте вони були дуже важкими. Наразі не вдалося дійти до єдиної позиції з підтримки голови облдержадміністрації з питань впровадження необхідних змін в області.

Нагадаємо, що голова Чернівецької облдержадміністрації Роман Ванзуряк звернувся до Верховної Ради щодо розпуску Чернівецьких обласної та міської рад.

Також нагадаємо, що депутати Чернівецької обласної ради досі не спромоглися відправити у відставку голову крайового парламенту екс-регіонала Михайла Гайничеру та його заступника Валерія Маніліча.

Фото: БукІнфо 

1