У Заставні та Герцах скоро вибори, а претенденти реєструватисяне поспішають

У Заставні та Герцах скоро вибори, а претенденти реєструватисяне поспішають

31.03.2018, 09:46

29 квітня у двох новостворених об’єднаних громадах, – Заставнівській та Герцаївській, – відбудуться вибори міських голів та депутатів.

17 березня були створені міські  виборчі комісії, які вже встигли затвердити виборчі округи та, навіть, як у Заставні, пройти низку судових засідань.

Комітет виборців нагадує, що офіційно висунення претендентів розпочалося кілька днів тому. Щоправда, за інформацією зібраною КВУ у виборчих комісіях, до вечора 30 березня 2018 року жодна політична сила ще не подала документів на реєстрацію своїх списків кандидатів. Окрім цього, не поспішають із реєстрацією й майбутні учасники перегонів за крісла міських голів – до комісій станом на 16 годину від потенційних кандидатів не надійшло передбаченого пакету документів.

При цьому, в учасників виборів залишається не так багато часу, адже згідно календарного плану 4 квітня закінчується термін подачі документів на реєстрацію кандидатів на посаду голів громад та кандидатів у депутати за партійними списками

Довідка КВУ:16 лютого ЦВК своєю постановою призначила вибори у 40 об’єднаних громадах, у тому числі у двох громадах з Чернівецької області – Герцаївській та Заставнівській. До складу першої, окрім міста Герца, увійдуть населені пункти Мольницької та Лунківської сільських рад. Довкола ж міста Заставна поки що об’єднується лише село Вербівці. Вибори до міських рад відбуватимуться за партійними списками.

1