У Ванзуряка кажуть, що Чернівці реставруватимуть за кошти Німеччини. У Каспрука про це нічого не чули?

У Ванзуряка кажуть, що Чернівці реставруватимуть за кошти Німеччини. У Каспрука про це нічого не чули?

07.09.2014, 22:23

Інформація про наміри Німеччини реставрувати будівлі історичного центру Чернівців пішля гуляти Інтернет-простором з легкої руки офіційного сайту  Чернівецької ОДА. 

Якщо вірити повідомленню, то інтригуюча обіцянка нібито прозвучала 5 вересня, коли  на Буковині з робочим візитом перебував Надзвичайний та Повноважний Посол Німеччини в Україні доктор Крістоф Вайль. В рамках візиту доктор Крістоф Вайль зустрівся з головою обласної державної адміністрації Романом Ванзуряком і саме тоді ошелешив небаченою щедрістю. 

"Дипломат також додав, що вже у найближчому майбутньому за кошти німецької сторони розпочнеться реалізація проекту з реставрації будівель історичного центру Чернівців", - повідомляє сайт ОДА. 

Того ж дня німецький дипломат зустірчався з Чернівецьким міськи головою. Логічно було припустити, що цікаву тему буде розвинуто під час розмови з господарем міста. 

Згідно з інформацією прес-центур міської ради, доктор Крістоф Вайль і мер Каспрук про історичне середмістя таки говорили.

"Зокрема, Крістоф Вайль відзначив співпрацю міської ради з Німецьким товариством міжнародної співпраці GIZ та висловив впевненість, що залучення німецьких експертів до розробки інтегрованої концепції розвитку історичного середмістя Чернівців матиме такі ж позитивні результати, як і у Львові", - повідомляє мерія. 

А ось про майбутню реставрацію міста за німецькі гроші в повідомленні ні слова. Навпаки, посол "Крістоф Вайль висловив задоволення зусиллями міської влади, які спрямовані на збереження у Чернівцях матеріальних та духовних пам’яток німецької культури".

 Тож питання про те, хто, що і за які кошти ремонтує і ремонтуватиме насправді відкрите. Сподіваюся обласна і міська влади внесуть в нього ясність. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

А що не ясно ?  Прес-центр мерії написав чітко, що німецькі  експерти будуть залучені до розробки інтегрованої концепції розвитку історичного  середмістя Чернівців. А у Ванзуряка чули дзвін, та не знають, де він, лепечуть про якісь гроші. Участь німецьких експертів - це і є допомога Німеччини. Якщо концепція буде працювати, то можливо  далі і будуть шанси залучити ще якісь гроші за  напрямками цієї концепції. 

avatar

Студент

07 вересня 2014 19:41

Це видно та видатна піаністка, що там біля Ванзуряка  красується  таке намолола. Їй що концепція, що комунікація, що експертиза, що реконструкція - приблизно те саме. 

avatar

Видатна піаніста

07 вересня 2014 19:44