У центрі Чернівців невеликі вулиці стануть односторонніми (ВІДЕО)

У центрі Чернівців невеликі вулиці стануть односторонніми (ВІДЕО)

14.10.2015, 00:05

У Чернівцях майже завжди були проблеми із рухом транспорту та паркуванням, тож громадські активісти попрацювали та представили електронну схему дорожнього руху, яка, на їхню думку, покращить дану ситуацію у центральній частині міста.

Як зазначив міський голова Олексій Каспрук, наразі важко говорити про будування паркінгів, адже така проблема є не тільки у Чернівцях, але й у Києві, Львові та інших містах. Тому необхідно виробляти невеликі кроки по організації руху.

За словами представника громадської ради при виконавчому комітеті Чернівецької міськради Андрія Олійника, робоча група з минулої весни працювала за європейським досвідом.

«Хто хоч раз перебував за кордоном у Східній Європі, яка так само розбудовувалась за Австро-Угорщиною, як і Чернівці, бачили, що усі узбіччя використовуються раціонально», - сказав активіст. «Тому ми вирішили маленькі незначні, другорядні вулиці зробити односторонніми. Це дозволить здійснювати паркування з обох частин проїжджої частини, а також уникати заторової ситуації», - додав він.

Активіст відзначив, що ця ідея буде експериментом, тож водії мають можливість залишити свої автомобілі на відповідних місцях без порушення правил дорожнього руху і безкоштовно.

«Ті місця, які залишаються забороненими для паркування, будуть при особливій увазі. Тому водій має мати альтернативу, чи залишити автомобіль відповідно до правил дорожнього руху і пройти до улюбленої кав'ярні чи магазину пішки 5-10 метрів центральної частини міста, чи порушити і бути оштрафованим», - зазначив Андрій Олійник.

Наразі вирішено, які вулиці стануть односторонніми, і на яких узбіччях буде дозволено паркування. Крім того, активісти розробили схему паркування у шаховому порядку:водії, які їхатимуть до центру Чернівців, зможуть залишити автівку на першій частині паркування, а для тих, хто їде у зворотньому напрямку – дозволені відповідні узбіччя. Активісти впевнені, що такі затверджені кроки мають спрацювати.

Тим часом, присутнім продемонстрували електронну карту, де можна отримати інформацію про місця паркування. До розробки такої мапи долучилися не тільки активісти, але й працівники ДАІ, перевізники, таксисти тощо.

Представник міського відділення ДАІ Микола Пантя розповів, що прагне змінити дорожній рух та забезпечити безпеку не тільки у центрі Чернівців, але й по всьому місту за європейськими стандартами. Він зазначив, що комфортне пересування необхідне не тільки для водіїв, але й для пішоходів. Представник ДАІ додав, що наразі відбувається реформування Міністерства внутрішніх справ, тож надалі порушення правил дорожнього руху буде фіксуватися на камеру, крім того, нині за контроль цієї роботи візьметься не дорожня інспекція, але відтак нова патрульна поліція.

Джерело:  CHV.TV  

 

Як повідомили у прес-службі Чернівецької міської ради, нова схема дозволяє збільшити пропускну здатність вулиць та організувати додаткові паркувальні місця за рахунок зміни напрямків руху вулицями, перегляду встановлених знаків заборони паркування.

За новою схемою на другорядних вулицях організовано односторонній рух, що дає змогу паркувати автомобілі з обох боків проїжджої частини дороги. На основних магістралях обрані ділянки, де паркування дозволено з урахуванням збереження пропускної здатності вулиць та можливості припаркувати автомобіль без порушень ПДР водіям, які пересуваються даними вулицями в різних напрямках.

Про зміни в схемі дорожнього руху мешканці та гості міста зможуть дізнатися за допомогою електронної мапи, файлу зі схемою для завантаження на мобільний пристрій через зчитування QR-коду. Нова схема руху буде також розміщена на сайті міської ради.

До розробки схеми долучилися фахівці департаментів міської ради, Державтоінспекції, представники Асоціації перевізників, служб таксі та громадські активісти, які працювали у складі робочої групи. Вони користувались такими принципами:

  • Заборона паркування має бути відсутня в місцях, де припаркований транспорт не заважає проїзду транспортного потоку;
  • Водій має мати можливість припаркувати авто без порушення правил, не зважаючи на напрямок руху;
  • Тотальна заборона паркування провокує водіїв на порушення ПДР через безвихідь;
  • Ті ділянки з забороною паркування, які залишаться після запровадження даної схеми, будуть мати особливу вагу для водія, оскільки кожен буде знати, що в безпосередній близькості до пункту призначення є зони, доступні для паркування, а екіпажам ДАІ буде легше контролювати порушення ПДР в зонах заборони паркування.

Запроваджені зміни в організації дорожнього руху торкнулися лише найбільш проблемних ділянок. За необхідністю, зверненнями громадян, у разі доцільності зміни в організацію дорожнього руху будуть вносити і на інших вулицях в межах малого транспортного кільця. Робоча група продовжує збирати пропозиції від громадян для подальшої оптимізації схеми дорожнього руху як в центральній частині, так у всьому місті. Долучитися до розробки концепції дорожнього руху у Чернівцях закликають прихильників розвитку пішохідної, велосипедної інфраструктури, представників маломобільних верств населення.

Якщо після винесення змін на певних ділянках будуть спостерігатися незручності, затори, комісія оперативно буде реагувати на такі ситуації та вносити корективи, пообіцяли у міській раді. Також оголошується збір пропозицій щодо оптимізації роботи світлофорних об’єктів, розташування пішохідних переходів тощо.

1