У травні Чернівецький муздрамтеатр вирушає на гастролі в Івано-Франківськ та Ясси

У травні Чернівецький муздрамтеатр вирушає на гастролі в Івано-Франківськ та Ясси

30.04.2015, 20:56

У травні Чернівецький муздрамтеатр вирушає в українські та іноземні гастролі. Вистави нашого колективу побачать на відомих театральних фестивалях.

Виступатиме чернівецька трупа в Івано-Франківську на відомому Всеукраїнському сценічному форумі The Theatre Time ("Час театру"), на який запрошено кращі українські театральні проекти останнього часу. 20-го травня на форумі наш колектив відіграє останню свою прем’єру - виставу "Сватання на Гончарівці" за однойменним твором Григорія Квітки-Основ’яненка.

А вже 30 травня Чернівецький муздрамтеатр вирушає до Румунії.

- У місті Ясси з 24 по 31 травня пройде міжнародний театральний фестиваль, - розповідає завідуюча літературно-драматичною частиною Чернівецького муздрамтеатру Наталія ФЕДОРОВИЧ. - Ми гратимемо виставу "Кохання у стилі бароко" Ярослава Стельмаха. У Румунії нам хотілося би показати красу українського бароко - періоду, який маловідомий за кордоном. Там і ошатні костюми, і цікаве оформлення, і неповторна віршована вишукана українська мова Ярослава Стельмаха, яку наживо зможуть почути у Яссах. Звісно, під час вистави буде переклад на електронній стрічці румунською мовою. До речі, театр замовив румунський переклад вистави й це, напевно, перший переклад п’єси Ярослава Стельмаха румунською мовою.

Джерело: molbuk.ua

1