У світ вийшла книга  чернівецького журналіста Сергія Воронцова

У світ вийшла книга чернівецького журналіста Сергія Воронцова

27.04.2016, 01:43

У Чернівцях побачила світ книга поезій відомого журналіста, письменника Сергія Воронцова “… танцующим в сумасшедшем доме…”. До збірки увійшли одні з кращих поезій  про філософію життя, його справжність та особливу легкість.

 Це не чернівецька книжка. І мені це подобається. Вона не прив’язана ні до міста, ні до країни, ні до політики, ні до якихось релігійних течій. Для мене це було важливо. Просто записи людини, яка живе і вирішує якісь свої проблеми життя і смерті, і час від часу пише вірші, – розповідає автор. – Також в збірці є любовна лірика, але її небагато. Загалом я вибрав ті поезії, які більше подобалися.

Ані справжня поезія, ні взагалі життя не прив’язані до політики, ідеології, чи якихось інших нашарувань. Все це тільки обтяжує. Людина має бути прив’язана до людського, намагатися самовиразитися і самореалізуватися не в рамках, а поза рамками. Якщо ж людина знаходиться тільки в рамках культури, неважливо чи міста, країни, вона сильно обмежує себе і по суті обслуговує якусь ідеологію, а слуги поезію не пишуть.

Я  просто жив собі. І зрозумів одну річ. Дуже цінно, коли людина розуміє, що питання її життя, її вічності, її прориву з буденності у небуденне, якесь вирішення питання смерті ніхто крім неї самої не вирішить. Вона здебільшого перекладає це на попів, чи ідеологів, чи політичних вождів.  І тому завжди програє.  Людина має розуміти, що крім того що вона живе в красивому місті, цікавій країні, вона живе в світі і все, що в неї є насправді – це життя і смерть.  А все інше – додаткові орнаменти. Але це прекрасно. Життя – це таке чудове вивільнення від ілюзій, і це є кроки до свободи. І кожне таке вивільнення може бути приводом для вірша. От з таким настроєм все писалося і склалося в книжку,  поділився Сергій Воронцов.

Записала А. Чорна

Джерело: http://times.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Воронцов пише не щиро, краще б написав як працює на газову банду яка обікрала Україну!

avatar

27 квітня 2016 00:09