У Сторожинці за кандидата від 'Батьківщини' не проголосувала вся фракція, а в Хотині  'аграрій' обійшов кандидата від 'Солідарності'

У Сторожинці за кандидата від "Батьківщини" не проголосувала вся фракція, а в Хотині "аграрій" обійшов кандидата від "Солідарності"

28.11.2015, 00:18
Сторожинецька районна рада обрала нового голову. Замість представника "Батьківщини" раду очолив депутат від "Солідарності".

Перша сесія новообраної Сторожинецької районної ради VII скликання відбулася 26 листопада, на сесію прибуло 35 із 36 народних обранців, повідомляє storozhynets.info.

На посаду голови було запропоновано дві кадидатури: голову ради попереднього скликання Катерину Гуцуляк та Івана Лосіка.

Цікавим моментом стало те, що новообрана рада не дала слова для виступу голові Сторожинецької РДА Ярославу Бартошу. 

За результатам голосування 1 бюлетень зостався невикористаним, 9 голосів отримала Катерина Гуцуляк, 26 голосів – Іван Лосік. 
 
"Батьківщина" в райраді налічує 11 людей, за Катерину Георгіївну проголосували лише 9...

Іван Лосік — член "Солідарності, перший номер у списку до райради. Досі займав посаду начальника технічного відділу Дністрово-Прутського басейну управління водних ресурсів. Раніше він очолював це управління. Голова райорганізації "Солідарності".

За результатами виборів 25 жовтня "Батьківщина" отримала 11 місць у Сторожинецькій райраді, "Солідарність" - 10.

Про це повідомляє Сторожинець.інфо.

А в Хотині на першому засіданні першої сесії сьомого скликання, після вручення посвідчень і значків новообраним депутатам, відбулися вибори голови районної ради. На цю посаду запропонували дві кандидатури - двох Олександрів: О. В. Плаксивого (від Аграрної партії України) та О. Ф. Паладюка (від блоку БПП Солідарність). Про це йдеться в дописі на сторінці "Хотинський вістей" у мережі Facebook.

 За результатами таємного голосування головою районної ради обрано Плаксивого Олександра Васильовича, начальника відділу освіти райдержадміністрації. За нього віддали голоси 20 із 36 депутатів районної ради. Його опонент - Паладюк Олександр Федорович - набрав 9 голосів "за". Шестеро депутатів не підтримали жодної із запропонованих кандидатур, 1 бюлетень визнано недійсним. Голосування контролювали активісти Правого сектору.
 
Відкритим залишилося питання про обрання заступника голови районної ради. Його не розглядали, тому засідання не закривали. Триватимуть домовленості. Поки що це крісло залишилося вільним.
 
На диво, перше засідання відбулося у спокійній обстановці і досить швидко завершилося. На ньому були присутні учасники АТО, представники Правого сектору, представник якого Олескандр Паращук закликав депутатів працювати на благо їхніх виборців - жителів Хотинщини. "Надіюся, що ви, які обрані народом, відчуваєте відповідальність не тільки за себе, свої громади, але й за край, країну... Адже тисячі людей загинули на Майдані та в зоні АТО, щоб відбулися зміни на краще, за нову Україну!", - наголосив О. Паращук.
 
Представники Правого сектору, учасники АТО на першій сесії сьомого скликання закликали усіх депутатів працювати чесно і відповідально на благо громади.
1