У Старій Жадові і Михальчі представники різних релігійних громад намагалися домовитися про подальше користування церквами

У Старій Жадові і Михальчі представники різних релігійних громад намагалися домовитися про подальше користування церквами

02.11.2019, 11:58

У п'ятницю, 1-го листопада, у селах Стара Жадова та Михальча представники різних релігійних громад вирішують питання подальшого користування культовими спорудами. Співробітники Сторожинецького відділу поліції забезпечують правопорядок і безпеку вірян. Наразі ситуація повністю контрольована.

 Спілкуючись з прихожанами, поліцейські наголошують на неприпустимості правопорушень на релігійному ґрунті та вирішенні непорозумінь і спірних питань виключно у правовому полі. Дії правоохоронців спрямовані на недопущення конфліктів та збереження церковного майна.

 Зокрема, у селі Стара Жадова представники різних релігійних громад домовилися провести перемовини й вирішити спірне питання. Наразі віряни покинули територію церкви. Для забезпечення порядку поблизу культової споруди чергує група реагування патрульної поліції.

 У Михальчі поліцейські продовжують здійснювати превентивні заходи. На території місцевої церкви збори прихожан ще тривають. Для забезпечення правопорядку залучено додаткові сили. Всі події фіксуються групою документування. Правоохоронці відмежували представників різних релігійних громад. Поліцейські групи превентивної комунікації постійно співпрацюють з громадянами. Присутнім роз’яснено відповідальність за порушення публічного порядку.

 До поліції надійшло два повідомлення, пов’язаних з інцидентами під час зборів вірян. Кожне звернення зареєстроване в системі єдиного обліку НПУ, поліцейські перевіряють отриману інформацію.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1