У Сокирянській колонії пройшов день відкритих дверей

У Сокирянській колонії пройшов день відкритих дверей

19.03.2014, 12:25

17 березня 2014 р. в Сокирянській виправній колонії відділу ДПтС України в Чернівецькій області (№ 67) пройшов «день відкритих дверей» для родичів засуджених та представників громадськості. Метою заходу, організованого адміністрацією установи спільно із членами районної спостережної комісії, стало ознайомлення родичів засуджених з матеріально-побутовими умовами проживання їх рідних, а також з порядком та умовами відбування покарання. Про це BukNews повідомил у прес-службі відділу ДПтС України в Чернівецькій області.

        Вітали гостей начальник Сокирянської виправної колонії (№67) Геннадій Мартинюк та його заступник з соціально-виховної та психологічної роботи Віталій Грабовський. Розпочався захід з розповіді про історію створення установи виконання покарань, її структуру та завдання.

       У відділеннях ресоціалізації гості ознайомились з побутовими умовами проживання засуджених, відмітивши їх належний стан. В просторих приміщеннях у кожного засудженого є своє окреме спальне місце та тумба, в якій зберігаються всі необхідні для повсякденного життя речі. Ліжка, виготовлені із деревини самими засудженими на підприємстві установи – зручні та якісні.

      В їдальні родичі засуджених переглянули меню та ознайомилися із нормами і умовами харчування, в пекарні - куштували хліб, що випікають у колонії.

      Завітавши до православної церкви «Всіх скорбних радості», яка діє на території колонії, гості були приємно вражені розписами та оздобленням, а також атмосферою, що панувала в храмі. Про перелік виховних заходів, які проводяться в пенітенціарній установі для ресоціалізації засуджених, присутнім розповіли під час візиту до клубу і бібліотеки.

     Наприкінці екскурсії родичі засуджених мали нагоду поспілкуватися з адміністрацією установи та отримати кваліфіковані відповіді на всі питання, які цікавили.

  – Ми ініціювали проведення «Дня відкритих дверей» з запрошенням родичів засуджених саме для того, щоб вони могли на власні очі впевнитись, що для їхніх близьких в установі створені достойні комунально-побутові умови та дотримуються всі затверджені законом права, - підсумував проведення заходу Геннадій Мартинюк.

1