У середу в театрі ламатимуть стереотипи

У середу в театрі ламатимуть стереотипи

07.04.2015, 23:43

8 квітня 2015 р. Чернівецький академічний обласний український музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської представляє

ПРЕМ’ЄРА за мотивами казки Сергія Козлова

ПРИГОДИ МОРСЬКОГО ВОВКА

казка

У квітні театр готує аж дві прем’єри. Для дорослих – «Сватання на Гончарівці», а для найменших глядачів – казку «Пригоди морського вовка» за мотивами казки «Зеленими пагорбами океану» Сергія Козлова (відомого за казкою «Їжачок у тумані»)

Режисер-постановник  – художній керівник театру засл. арт. України Людмила Скрипка. «Це – цікава, оригінальна казка, ми її обрали усім колективом. Перш за все цей матеріал зацікавив своїм підтекстом, там стільки всього можна прочитати між рядками… На прикладі лісових звірів – вовка, лисиці, зайця, ворони і сови показані звичайні людські стосунки, риси характеру (хороші і не дуже). І ця казка дещо ламає стереотипи, тут звірі постають у таких образах, до яких ми не звикли. Що ще раз доводить – зовнішність часто оманлива, справжній скарб – всередині. Для мене це казка про мрію, про те, що мрія обов’язково здійснюється, якщо вірити, не зраджувати їй і мати поряд людей, які тобі не заважатимуть її здійснити, а навпаки – віритимуть у тебе усім серцем».

 режисер-постановник та автор сценічної версії – засл. арт. України Людмила Скрипка

художник-постановник – засл. працівник культури України Петро Магратій

балетмейстер-постановник – Василь Гринюк

У ролях: Крістіна Зборлюкова, Оксана Коновей, Наталя Губко, Світлана Сурай, Вадим Глазнєв, Петро Мегера, Ольга Кільчицька-Дудка, Андрій Топорівський, Ксенія Король, Ігор Андроник.

1