У Сеничака спростували слова Горди щодо перевірки ПАТ “Чернівцігаз”

У Сеничака спростували слова Горди щодо перевірки ПАТ “Чернівцігаз”

29.12.2014, 22:33

На сьогоднішній прес-конференції голова Правління ПАТ «»Чернівцігаз» Віктор Горда, зокрема, заявив, що «сьогодні, 29 грудня, мала розпочатися нова податкова перевірка, але чомусь не розпочалася. Вочевидь, податківцям бракує реальних аргументів для представлення своєї позиції в суду і вони намагаються знайти хоча б якісь зачіпки». Водночас Горда заявив, що готовий до будь-якого аудиту, адже підприємству немає чого приховувати.

www.0372.ua звернувся до Державної фіскальної служби в Чернівецької області з проханням прокоментувати заяву керівника «Чернівцігаз» Віктора Горди про те, що перевірка не розпочата.

Сайт отримав відповідь від  Наталії Чернівчан -  заступника начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області: «Відповідно до скарги від ПАТ «Чернівцігаз» розпочата згідно п. 78.1.5 ПКУ позапланова перевірка, щодо часткового перегляду окремих фактів. Наказ про проведення позапланової перевірки від 19.12.2014 р. вручено 22.12.2014 р. посадовим особам ПАТ «Чернівцігаз» і розпочата перевірка тривалістю 10 робочих днів».

За словами голови правління ПАТ «Чернівцігаз» Віктора Горди чергова податкова перевірка – це пряма агресія проти підприємства. Вочевидь податківці за 4 місяці перевірок не змогли знайти законних підстав для стягнення коштів з підприємства, вважає голова правління. Мова йде про 37 мільйонів гривень, без яких «Чернівцігаз» чекає банкрутство. Тому, 22 грудня цього року газовики отримали чергове повідомлення про початок перевірки підприємства Державною податковою інспекцією. Однак, на думку Віктора Горди справа в чиїхось особистих амбіціях. 

Під час прес-конфреенції також стало відомо, що голова Правління ПАТ «Чернівцігаз» отримує зарплату 24 тисячі грн. Про це розповів сам Віктор Горда.

 На питання журналіста 0372.ua, чи це сума нарахованої зарплати, чи сума окладу, Віктор Горда відповів: «24 тисячі гривень «чистими» я отримую на руки».

 Однак керівник ПАТ «Чернівцігаз» Віктор Горда зазначив, що його зарплата закладена в адміністративні витрати підприємства.

 А під час засідання сесії Чернівецької обласної ради 18 грудня 2014 року один з депутатів облради сказав, що «у Голови Правління «Чернівцігазу» Віктора Горди тільки оклад складає 65 тисяч гривень, приблизно така ж у нього і премія».  

 За матеріалами http://www.0372.ua/news/701879 та http://chv.tv/khto-zazikhaie-na-chernivetskyi-haz-video.html

1