У селі Зелений Гай співробітники місцевої фірми крали гравійно-піщану суміш з русла річки Прут

У селі Зелений Гай співробітники місцевої фірми крали гравійно-піщану суміш з русла річки Прут

22.09.2023, 13:06

20 вересня співробітники сектору реагування відділення № 6 (м. Новоселиця) виявили факт видобутку та завантаження гравійно-піщаної суміші з русла річки Прут за допомогою спецтехніки, без відповідних дозвільних документів. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

Під час здійснення превентивних заходів на території обслуговування, працівники відділення № 6 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції в адміністративних межах села Зелений Гай, виявили співробітників місцевого товариства, які видобували гравійно-піщану суміш з русла річки Прут. В подальшому за допомогою екскаватора «Hitachi» завантажували гравій на вантажний автомобіль «КрАЗ». Дозвільних документів на здійснення такої діяльності у підприємства не було.  

Для документування правопорушення на місце інциденту прибула слідчо-оперативна група цього ж відділення. За вказаним фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, передбачене частиною 2 статті 240 (Порушення правил охорони або використання надр, незаконне видобування корисних копалин) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1