У СБУ розкажуть про хід розслідування ДТП за участі поліцейських, в якому загинув пішохід

У СБУ розкажуть про хід розслідування ДТП за участі поліцейських, в якому загинув пішохід

24.09.2018, 15:17

 25 вересня 2018 року о 12.00 у приміщенні Управління СБ України в Чернівецькій області (вул. Шевченка, 1а) відбудеться спільний брифінг заступника начальника Управління Юрія Хулмурзаєва та заступника прокурора Чернівецької області Олега Пелепюка щодо розслідування кримінального провадження за фактом ДТП, що сталася 16 вересня на вулиці Руській у Чернівцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ шукає очевидців аварії на Гравітоні за участю патрульних поліції, яка призвела до смертельних наслідків

Збитого патрульними поховали у рідному селі

У Чернівцях авто патрульної поліції збило на смерть пішохода: пішохід раптово вибіг на дорогу, водій авто не втікав (+думка Ivan'a Patarak'a)

ДОВІДКОВО

У Чернівцях місцеві мешканці перекривали рух на дорозі у мікрорайоні Гравітон. Вони вимагали, щоби правоохоронці оприлюднили відео з камер відеореєстраторів поліцейських, які 16 вересня збили на смерть пішохода.

Протест відбувався в ніч з 22 на 23 вересня на тому місті, де патрульні збили хлопця.

Натомість у СБУ, яка наразі розслідує ДТП, кореспонденту molbuk.ua повідомили, що доки триватиме слідство, інформації надавати не будуть. 

А відео з реєстратора, найімовірніше, зможуть показати лише після рішення суду. Наразі СБУ шукає очевидців вказаного ДТП.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях автомобіль патрульної поліції збив на смерть пішохода.

У поліції повідомили, що пішохід раптово вибіг на проїжджу частину вулиці Руської.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Прокурору Чернівецької області

Соболю О. М.

вул. Кордуби, 21, м. Чернівці, 58001

Гекова Геннадія Олександровича

правозахисник, журналіст, пенсіонер

ЗАЯВА

про внесення до ЄРДР відомостей

про вчинення 03.08.2018 р. злочинних дій двома поліцейськими УПП в Чернівецькій області

Гоголь М. Д. і Амарій Р. Д.

за ч.2 ст. 127, ч.3 ст. 171, ч.2 ст. 3451, ч. 2 ст. 350, ч.2 ст. 365 ККУ

...

        В это время ко мне подошёл мой знакомый Евгений Тарнавский (мы ранее много лет работали в ЦДК). В это время я уже прекратил видеосьёмку. На расстоянии около 7 метров я указал ему на полицейского (М. Гоголя), сказал запомнить его и рассказывать другим, что он нападал на меня, пытался отобрать камеру, а поэтому это не полицейский, а бандитское ЧМО  СКАЗАЛ ВСЕГО ОДИН РАЗ!!!

       Гоголь тут же молниеносно вскочил и бросился ко мне. Я даже не успел ничего понять, как он со всей силой повалил меня спиной на асфальт и тут же, используя болевой приём, начал резко выкручивать левую руку, развернув лицом и грудью к асфальту. Но, он и дальше продолжал выкручивать мою левую руку и я буквально взвыл от резкой и сильной боли. В это же время к нам подбежал второй полицейский (Р. Амарий), который всем своим весом надавил коленом на мою спину в области лопаток и начал выкручивать назад мою правую руку. У меня от боли закружилась голова. И в это время полицейские, не взирая на мои крики от боли и крики проходящих людей, которые видели моё журналистское удостоверение и, что я преклонного возраста, быстро одели на мои запястья специальные наручники – особые самозатягивающиеся наручники с трещёткой, которые надевают лишь в исключительных случаях на особо опасных преступников, представляющих реальную угрозу для окружающих!!!

       Лёжа в специальных наручниках грудью и лицом в асфальт, я просил полицейских прекратить пытки (тортуры) – снять с меня наручники или хотя бы ослабить их, чтобы уменьшить боль в горящих руках и слева в груди в области сердца. Вместо этого патрульные несколько минут даже не подымали меня с асфальта, очевидно наслажда-ясь моей беспомощностью и болезненным самочуствием, а также желанием сломать мою волю и дискредитировать перед окружающими! Унизить мою честь и достоинство! Лишь через несколько минут они подняли меня и, продолжая дальше сильно выкручивать мои руки, посадили на заднее сиденье полицейского автомобиля.

      Хочу добавить, что все их и мои действия, полицейские, грубо нарушая свои долж-ностные инструкции не фиксировали (не записывали!) на свои нагрудные камеры!!!

      На мой вопрос, куда они везут меня они сказали куда надо. Затем М. Гоголь кому-то позвонил и гордо сообщил, что задержал самого ГЕКОВА и везёт его на Николаевскую. На мои замечания о пре-вышении своих должностных полномочий, о сплошных нарушениях моих прав и свобод и о том, что они будут нести серьёзную уголовную ответственность по ст.ст. 127, 171, 345-1, 350, 365 ККУ

М. Гоголь прямо в машине (а потом и в отделении ЧВП ГУНП в Черновицкой области) неоднократ-но в нецензурной и злобной форме, орал, что если я не закрою свою пасть, то он пря-мо сейчас убьёт меня, то есть,  

                                               угрожал мне физической расправой!!!

        На ул. Николаевской М. Гоголь и Р. Амарий ещё полчаса продолжали пытки (тортури!) – держали меня в наручниках в машине и на мои просьбы хотя бы снять их, тот же М. Гоголь говорил, что если я и дальше буду вякать, то он снова и снова будет делать то, что уже сделал!

...

        Примерно всё то же самое (включая угрозы со стороны Гоголя М. Д.!) продолжалось и в ЧВП ГУНП в Черновицкой области на ул. Русская, 183 в г. Черновцы.

       Кстати, угрозы мне в нецензурной форме и попытки напасть на меня, неоднократно звучат (в 90% случаях) и в присуствии СОГ, и инспекторов УПП и даже мониторинговой группы УПП! Которые нередко цинично НЕ РЕАГИРУЮТ НА ДАННЫЕ УГРОЗЫ!

       Вважаю, що ці злочини відбуваються саме в наслідок зухвалої, цинічної бездіяльності, як па-трульних поліцейських, так і слідчих. Мені і надалі ще більше погрожують та нападають на мене!!!

       Якщо найближчим часом слідчими СВ Чернівецького ВП ГУНП у Чернівецькій області не буде проводитись досудове розслідування (оперативні-слідчі дії) по всім 6-ти кримінальним провадже-нням я одразу надам 6-ть заяв в обласну прокуратуру про вчинення злочину за ст. 367 ККУ (Нед-балість-бездіяльність).

 

       Исходя из выше изложенного и, руководствуясь ст. 19 КУст. 17 ЗУ «Про державну підтримку ЗМІ та захист журналістів», ст. 214 УПКУ, ч.2 ст. 127, ч.3 ст. 171, ч.2 ст. 3451, ч. 2 ст. 350, ч.2 ст. 365 ККУ  

ПРОШУ:

      1.      Прийняти дану заяву та розглянути її.

2.      Згідно ч.1 ст. 214 КПКУ на протязі 24 годин з моменту прийняття заявивказані в ній відомості внести в ЄРДР і відкрити кримінальне провадження за ч.2 ст. 127, ч.3 ст. 171, ч.2 ст. 3451, ч. 2 ст. 350, ч.2 ст. 365 ККУ.

3.      Після відкриття кримінального провадження негайно розпочати ДР.

4.      Одразу повідомити мене (письмово) про внесення відомостей із моєї заяви в ЄРДР та надати мені завірену копію витягу про внесення в ЄРДР.

        Хочу зазначити, що згідно КПК та КК України, незаконна відмова посадової особи, яка має повноваження на внесення відомостей із заяви про вчинення кримінального злочину в ЄРДР є підставою до притягнення її до кримінальної відповідальності (ст. 367 ККУ)!  Тобто, я спочатку подам скаргу слідчому судді і потім одразу подам заяву в обласну прокуратуру про вчинення злочину за ст. 367 ККУ (Недбалість-бездіяльність) на керівництво СВ Шевченківського ВП ГУНП в Чернівецькій області!

06.08.2018 р.                                                        Г. О. Геков

 

 

avatar

Правозащитник

24 вересня 2018 19:47