У Росії нема жодних шансів перешкодити створенню в Україні Єдиної помісної православної церкви

У Росії нема жодних шансів перешкодити створенню в Україні Єдиної помісної православної церкви

30.11.2018, 19:11

Зі створенням Єдиної помісної православної церкви Україна стає повністю незалежною державою. На цьому в ефірі телеканалу «112 Україна» наголосив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, коментуючи останні рішення Синоду Вселенського патріархату про надання автокефалії православній церкві України.

«Насамперед я хочу привітати всіх українців з тими подіями, які ми зараз переживаємо. Вони, хочу підкреслити, мають колосальне історичне значення. Отримання автокефалії Українською православною церквою, без перебільшення, - в одному ряду із проголошенням незалежності нашої держави. Україна справді стає повністю незалежною, адже раніше ниточки управління церковними справами, а отже, і впливу на Україну, залишалися поза межами нашої держави», - сказав він.

Павло Розенко зазначив, що затвердження Вселенським патріархатом Статуту Української православної церкви - це фактично останній формальний крок для надання Томосу, який після об'єднавчого Собору Вселенський Патріарх вручить новому Предстоятелю.

Віце-прем’єр-міністр переконаний, що перешкодити проведенню об’єднавчого Собору і завершенню процесу створення Єдиної помісної церкви нікому не вдасться. «Безумовно, ми розуміємо, що Росія не залишить цей процес просто так і буде намагатися вплинути, в тому числі, і на проведення об’єднавчого Собору. Але я переконаний, що жодних шансів перешкодити створенню Єдиної помісної православної церкви у неї немає», - наголосив він.

1