У роботі громадських приймалень народного депутата України Романа Ванзуряка у Чернівецькій області відбулися зміни

У роботі громадських приймалень народного депутата України Романа Ванзуряка у Чернівецькій області відбулися зміни

14.01.2014, 12:43

Як керівник Чернівецької обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка», Роман Ванзуряк відкрив 10 громадських приймалень. Саме через мережу приймалень, а також особисті зустрічі і підтримується безперервний зв’язок з виборцями. Про це BukNews повідомили у Прес-службі ЧОО ПП "УДАР Віталія Кличка".

Загалом, протягом 2013 року було проведено 108 прийомів громадян, 82 зустрічі з колективами підприємств, установ, організацій, представниками територіальних громад області. На ім’я народного депутата надійшло 306 звернень, багато з яких – колективні. Загалом, звернулось 1166 громадян. Результатами розгляду усіх звернень стали 270 депутатських звернень до різних державних відомств і 22 депутатські запити. Узагальнення скарг і пропозицій громадян також покладено в основу деяких законодавчих ініціатив народного депутата, зокрема, проекту закону щодо запобігання дискримінації військовослужбовців строкової служби при призначенні і виплаті одноразової грошової допомоги у разі настання інвалідності та ін.

Питання, які порушуються виборцями найрізноманітніші. Однак, левова частка звернень (більше 30%) – це скарги на свавілля чиновників, правоохоронців і, на превеликий жаль, суддів. Складається враження, що державний апарат, який покликаний захищати найвищу соціальну цінність – людину, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпеку, останнім часом перетворився у найбільшого порушника прав, свобод і інтересів громадян. У такій ситуації часто доводиться вести тривалу і, як би це не було прикро констатувати, але малоефективну переписку. Часто чиновники до проблем людини, територіальних громад залишаються байдужими.

Приклад такого звернення – ситуація з виселенням мешканців гуртожитку Глибоцького професійного ліцею. Гуртожиток з дозволу Міністерства освіти ще з 2009 року реконструюється під житловий будинок. Не дивлячись на те, що мешканцями є сім’ї з неповнолітніми дітьми, інваліди, багатолітні працівники самого ліцею, які просто не мають іншого житла і більше того, після реконструкції їм гарантоване право на приватизацію саме цього житла, дирекція ліцею робить усе, аби їх виселити. Це робиться за мовчазної згоди чиновників і за допомогою судів та виконавчої служби. Саме в таких ситуаціях Роману Ванзуряку доводиться вдаватись до усіх наявних засобів депутатського статусу, аж до особистого блокування незаконної діяльності.

Задля справедливості можна навести і приклад того, як завдяки наполегливості людей спільними зусиллями вдається достукатися до влади і відстояти свої інтереси. Йдеться про комунальні тарифи у місті Сокиряни. Міською радою неодноразово за останні роки підвищувались тарифи на житлово-комунальні послуги і це робилось абсолютно необґрунтовано. На підставі численних скарг мешканців міста у травні місяці цього року було направлено звернення до Державної інспекції України з контролю за цінами щодо перевірки економічної обґрунтованості тарифів. Після тривалого процесу листування, перевірок і робочих груп стало відомо, що дійсно були порушення у процесі тарифоутворення, що Сокирянську РДА та Сокирянську міську раду зобов’язано здійснити перерахунок тарифів і, в результаті, прийняте рішення про їх зниження.

Існує маса інших питань, які болять сьогодні людям. Друге місце за кількістю (близько 30 %) посідають листи з проханням про допомогу у лікуванні. Попри катастрофічне зубожіння населення і породжену цим неспроможність громадян оплатити навіть мінімально необхідний обсяг медичних послуг, влада цинічно закладає у бюджет крихти на медичну галузь, закриває державні і комунальні лікарні. При цьому, збільшується фінансування системи органів МВС, прокуратури, судів, громадськість регулярно сколихують скандали з закупівлями за бюджетні кошти, коли у «своїх» фірм за цінами завищеними у два і більше рази чиновники високого рангу замовляють товари і послуги. Людям нічого не лишається, окрім як іти з простягнутою рукою по світу. У такій ситуацій лідер нашої партії В. Кличко виступив з ініціативою відмовитись від допомоги на оздоровлення, що виплачується щороку депутатам, і перерахувати її дітям, які потребують коштів на лікування. Роман Ванзуряк і депутати-ударівці підтримали цю ініціативу і, зокрема, свою допомогу голова ЧОО ПП «УДАР В.Кличка» рівними частинами розділив між 5-ма дітками з Чернівецької області.

Дуже часто (понад 20 %) звертаються цілі територіальні громади з клопотаннями про сприяння у фінансуванні ремонту доріг, мостів, завершення будівництва об’єктів соціальної сфери, газопроводів тощо. Узагальнення таких звернень засвідчило, що у звітному році в державний бюджет для Чернівецької області закладено фінансування, обсяг якого й на половину не перекрив реальних потреб. І навіть цей обсяг – це лише цифри на папері, оскільки реальні кошти переважно не надходили. Фінансувались лише захищенні статті. Відповідно, узагальнені дані лягли в основу пропозицій народного депутата до Державного бюджету на 2014 рік, проект якого Уряд з грубим порушенням строків вніс до Верховної Ради України нещодавно.

На постійному контролі перебуває питання виділення землі і житла, і пов’язаних з цим проявів корупції в органах влади та самоврядування. Якщо виділяти за територіальною однакою, то це питання номер один для міста Чернівці, хоча є і села в області, де ситуація дуже подібна. Протягом 2013 року до органів прокуратури, СБУ й МВС Романом Ванзуряком скеровано понад 30 депутатських звернень і 3 депутатські запити з цього приводу.

Надаємо інформацію щодо змін у роботі громадських приймалень народного депутата України Романа Ванзуряка у Чернівецькій області (Додаток 1).

1


КОМЕНТАРІ (1)

За рік діяльності разом з 30-ти помічниками відреаговано на 300 звернень. Непогано , на один в місяць. Окрім з.платні своєї, з.платні помічникам,видатків на транспорт, офіс, телефони та інше нардеп отримує 16 тисяч на свою діяльність. тобто біля 200 тисяч в рік.  Тобто на кожну відповіть чи запит витрачено біля тисячі гривень.

avatar

Круто

14 січня 2014 17:18