У понеділок міська влада Чернівців знову піде вiйною на нескорений та незаляканий 5-й сектор? Підприємці шукають захисту у жінки від чоловіка

У понеділок міська влада Чернівців знову піде вiйною на нескорений та незаляканий 5-й сектор? Підприємці шукають захисту у жінки від чоловіка

21.10.2013, 02:30

"Пiдприємцi повiдомили, що завтра влада знову планує піти вiйною на нескорений та незаляканий 5-й сектор не дивлячись на угоду. Сказали, що тепер "будет не по хорошему". Про це на своїй сторінці у ФБ 20 жовтня написав депутат Чернівецької міської ради Олексій Каспрук. 

Лідер депутатської фракції "Фронт Змін" у Чернівецькій міській раді розповів також про те, що підприємці сектора планували пікетувати мерію під час святкування Дня міста. І тільки вмовляння адміністрації ринку і підписана угода про наміри утримала їх від відкритого виступу перед іноземними гостями свята. Проте про домовленості, стверджує Каспрук, влада швидко забула.... 

"«Слово пацана!» Це вже не «бєспрєдєльщики», це «кидали»! на день міста підприємці 5 сектору мали намір розповісти усім гостям, які з’їхалися на свято, про те, як покращує інвестиційний клімат команда самопризначеного очільника. Того дня Віталій Михайлович сотоваріщі доручив кинути на бунтівний сектор усіх можливих переговірників, щоб міжнародних гостей, яких вдалося затягти у Чернівці на день міста, на свято не зустрів пікет під ратушею. Я можу лише здогадуватися, які гори обіцяв підприємцям директор «Калинки» Сербинчук, але переговори між ним і 5 сектором закінчилися далеко за північ, буквально за кілька годин до того, як Михайлішин урочисто приймав святковий парад під мерією.

Тільки після того як Угоду між адміністрацією і підприємцями скріпили підписами обох сторін, останні погодилися «не псувати свято».

Але потім наступили будні. Міжнародні делегації роз’їхалися, забравши з собою, крім іншого, дівочу пам'ять очільників. Виявилося, що плювати вони хотіли на домовленості, а їх підписам - гріш цiна. Методи кидал і наперсточників остаточно утвердилися у «маленькому Парижі». У ролі "терпил" – чернівчани, яких контейнер за контейнером, сектор за сектором, будинок за будинком МАЄ армія тимчасових керовників.

Ну-ну, "пуп не розв'яжеться" гнути громаду через колiно панове Михайлiшини-Продани?"

BukNews готовий подати офіційну позицію адміністрації ринку і міської влади з коментарем оприлюдненої опозиціонером інформації

Водночас, як повідомив сьогодні сайт Букінфо Підприємці 5-го сектору «Калинівського ринку» вирішили шукати захисту в землячки-депутата з УДАРу Оксани Продан

На адресу редакції БукІнфо надійшов лист наступного змісту:

Доброго дня! Вже понад півроку не припиняється тиск на підприємців 5-го сектору щодо примусової реконструкції. Гендиректор разом зі своїм заступником немов прошаки ходять по сектору і просять написати заяви-прохання провести реконструкцію, а також, викликаючи до себе підприємців по одному, намагаються залякати і видурити таку заяву. 

Спочатку вони витягнули кілька контейнерів, щоб звільнити пожежний прохід, а тепер вони намагаються на це місце переставляти інші контейнера. Ми просимо Вас опублікувати наше звернення-прохання до пані О.Продан наступного змісту.

Наперед вдячні Вам підприємці 5-го сектору МТК "Калинівський ринок"

(У редакції БукІнфо є прізвища і телефони підписників, яких ми не оприлюднюємо із зрозумілих причин)

***
Народному депутатові України,першому заступнику голови Комітету з питань податкової та митної політики

Продан Оксані Петрівні

ЗВЕРНЕННЯ

Звертаються до Вас підприємці МТК «Калинівський ринок» (5 сектор), як до депутата, члена фракції партії «УДАР», захисника малого та середнього бізнесу, голови ГО «Фортеця», нашої землячки.

Шановна Оксано Петрівно!

З початку нинішнього року на нас, підприємців, що здійснюють свою підприємницьку діяльність на комунальному підприємстві МТК «Калинівський ринок» розпочався тиск примусової реконструкції (переобладнання, перепланування) з метою знищення нашого бізнесу, виселення наших торгових павільйонів, що розміщені на ринку згідно затвердженої схеми та Типових Договорів.

Адміністрація ринку, спільно з членами Чернівецького виконкому та секретарем міської ради Михайлішиним В.М., постійно обманюючи підприємців та змінюючи свої рішення, вирішили створити для себе та своїх родичів додаткові торгові місця, побудувати магазини, приватні стоянки автотранспорту. При цьому, ігноруються нормативні документи, що регулюють торгівлю на ринках України, погодження та обговорення з бізнесом розвитку інфраструктури міста, відповідних експертиз по використанню бюджетних коштів, втрат для місцевого бюджету. Всі проекти, що пропонуються, мають на меті не благоустрій торгового майданчика в інтересах громади чи підприємців,а особисті інтереси окремих можновладців, яких підтримують псевдо громадські організації.

Просимо Вас, використати свій досвід по захисту підприємців та депутатські повноваження і допомогти нам, простим підприємцям Буковини зберегти наш бізнес від рейдерських атак, що прикриваються благими намірами. Переконати чиновників, не порушувати Закон та норми моралі. Ми хочемо, щоб нас почули і готові до участі в приведенні нашого торгового майданчика до сучасних вимог в інтересах громади та, власне тих хто працює на ринку і наповнює бюджет держави.

З повагою, підприємці МТК «Калинівський ринок»

Під приводом реконструкції 5-го сектору «Калинки» створюють міні-«Добробут» родини Проданів? Таку інформацію 19 вересня 2013 опублікував сайт місто Ч. 

Демонтаж контейнерів у 5-му секторі «Калинівського ринку», який вчора ввечері міг призвести до людських жертв, здійснюється з метою створення поруч з «Калинкою» торгового центру родини Проданів. Саме поруч з цим сектором міститься їхня земельна ділянка, запланована під міні-«Добробут».

Нагадаємо, вчора ввечері у 5-му секторі «Калинівського ринку» за допомогою підйомного крану демонтували два контейнери, причому прямо з товаром. Власників контейнерів при цьому не було, а подальший демонтаж вдалося зупинити тільки завдяки кільком десяткам підприємців, які своїми тілами завадили роботі крану.

Як повідомив «Молодий буковинець», після цього в секторі вимкнули електроенергію. Люди обурилися – адже у багатьох із них стоять холодильники з м’ясною та рибною продукцією. Проте невдовзі електропостачання відновили. За словами підприємців, минулого понеділка близько сотні із них мали зустріч із керівником ринку Русланом Сербінчуком, під час якої той пообіцяв їм зустрітися ще раз у п’ятницю і обговорити питання реконструкції 5-го сектору. Вчора ж пан Сербінчук зі своїм заступником приїхав до підприємців лише після того, як стало зрозуміло, що подальший демонтаж контейнерів неможливий. Сьогодні має відбутися судове засідання щодо заборони реконструкції 5-го сектору до розгляду справи по суті.

Проте «Ч» вдалося дізнатися справжні причини того, чому вночі на підприємців 5-го сектору «Калинівського ринку» кидають важку техніку. «Провина» людей лише у тому, що саме до їхніх контейнерів прилягає земельна ділянка, яка перебуває у користуванні родини Проданів. Нагадаємо, Василь Софронович – член Чернівецького міськвиконкому, стрижень провладної більшості у міській раді, без якого в Ратуші не підписується жоден серйозний документ, Оксана Петрівна – народний депутат від формально опозиційної партії УДАР, яка підтримує всі ініціативи міської влади.



Отже, до частини 5-го сектору, яку міська влада намагається «реконструювати» (1) впритул підходить земельна ділянка Проданів (2). Саме там підприємливою родиною заплановане створення торгівельного центру. Зрозуміло, що по вулиці Селезнівській ніхто до нього їздити не буде – потрібен прямий заїзд з «Калинки» (синя смуга). Швидше за все, будівництво цієї дороги в рамках реконструкції сектору фінансуватимуть за рахунок «Калинівського ринку», тобто фактично – самих підприємців. А якщо після реконструкції на «прозорому і справедливому» аукціоні Проданам вдасться придбати кілька десятків контейнерів, то новий міні-«Добробут» де-факто почне захоплення території МТК «Калинівський ринок».

Нагадаємо, відбирання (формально на користь міста) землі у торговельно-виставкового комплексу «Добробут» команда Михайлішина-Продана вважає однією зі своїх головних заслуг. Земля була придбана ТОВ «Інвест-Альянс» у 2005 році за 5 мільйонів гривень, компанія за нею повністю розрахувалась. Проте після того, як контрольована Партією Регіонів більшість депутатів Чернівецької міської ради достроково припинила повноваження міського голови Миколи Федорука, а формальним керівником міста став секретар міськради Віталій Михайлішин, прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати угоду купівлі-продажу нечинною. «Інвест-Альянс» програв усі суди, і у липні 2013 року землі «Добробуту» зарахували до земель запасу міста. При цьому місто наразі не планує повертати попереднім власникам землі гроші навіть за цінами 2005 року. І хоча 28 серпня Вінницький апеляційний суд ухвалив зупинити дію рішення 38 сесії VІ скликання Чернівецької міської ради «Про зарахування до земель запасу земельної ділянки» до моменту вирішення питання по суті, наступного дня депутатська більшість міськради передала землю МТК «Калинівський ринок».

За інформацією, отриманою «Ч» з джерел в адміністрації «Калинівського ринку», родині Проданів належать шістнадцять 20-тонних контейнерів у 8-му та 4-му секторах ринку. Зокрема, у секторі №8 – контейнер №131, у секторі №4 – контейнери №172, №249, №389в, №516 к/с, №533, №533 к/с, №536, №549, №570, №570 к/с, №649б, №649д, №649в, № 649б к/с, №649в к/с. Більшість контейнерів придбані ще до того, як Василь Продан став однією з ключових персон міської влади Чернівців: у 2000-му році – 3 контейнери, у 2001-му – 1, у 2002 – 8, у 2004-му, 2006-му, 2008-му та 2012-му – по одному контейнеру. «Ч» стежить за розвитком ситуації.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Вважаю, що читачі сайту мають право на вивчення іншої точки зору , стосовно цієї проблеми

avatar

Читач

20 жовтня 2013 21:48

Інша точка, це мішок грошей який належить Продану))))

avatar

струм

21 жовтня 2013 15:15

струм, на сайте только  мешок денег Бурбака

avatar

1324

21 жовтня 2013 18:11