У Польщі рейсовий автобус потрапив у ДТП: шестеро українців загинуло, ще 35 травмовані

У Польщі рейсовий автобус потрапив у ДТП: шестеро українців загинуло, ще 35 травмовані

06.03.2021, 15:36

У Польщі рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП, внаслідок чого загинули шестеро українців. Ще 35 людей отримали травми.

Про це зранку 6 березня повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Аварія сталася поблизу міста Кашице.

«Рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП. Шестеро громадян України загинули, 15 госпіталізовані», — йдеться у повідомленні.

Пізніше Ніколенко повідомив, що кількість постраждалих зросла до 35 осіб.

 На місце події виїхали консули, вони взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії.

За даними польського видання RMF24, автобус з українськими номерами вночі впав з віадука поблизу Ярослава.Також повідомили, що шестеро українців загинули, 35 отримали поранення. Загалом в автобусі було 55 пасажирів та два водії – усі вони українці.

На місці працювали близько ста рятувальників та два гелікоптери.

Президент Польщі Анджей Дуда висловив співчуття родичам загиблих у ДТП українського автобуса у Підкарпатському воєводстві на півдні РП.

Про це глава польської держави написав у Twitter.

“Я глибоко засмучений жахливою новиною про катастрофу українського автобуса на автомагістралі А4 поблизу Кашице, в якій 6 людей втратили життя (на даний момент підтверджується загибель 5-ти людей – ред.), а кількадесят отримали поранення. Мої найщиріші співчуття сім’ям жертв й усім нашим українським друзям”,– написав Дуда.

Як повідомлялося, український автобус потрапив в аварію о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань-Херсон, в якому перебували 57 осіб, зокрема двоє водіїв, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

У результаті шестеро осіб загинули на місці, кількадесят отримали травми, з яких 14 перебувають у тяжкому стані. Поранені перебувають у шести лікарнях Підкарпатського воєводства.

Фото – Marcin Betleja, Podkarpacka Stra? Po?arna; eska.pl

1