У поліцейському ізоляторі на Буковині створили майже європейські умови для утримання затриманих, - Ісопенко

У поліцейському ізоляторі на Буковині створили майже європейські умови для утримання затриманих, - Ісопенко

19.09.2023, 12:03

Відвідування ізолятора тимчасового тримання № 1 при ГУНП у Чернівецькій області

Група національного превентивного механізму регіонального представництва Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернівецькій області на чолі з Представником Уповноваженого в Чернівецькій області Іриною Ісопенко відвідала місце несвободи - ізолятор тимчасового тримання № 1 при Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області.

За результатами попереднього візиту моніторингової групи Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, що відбувся в жовтні 2021 року перед керівництвом Національної поліції України, було ініційовано питання щодо приведення ізолятора тимчасового тримання у відповідність до чинних санітарних і технічних вимог, які передбачені для функціонування таких об’єктів.

Група НПМ під час нинішнього відвідування відзначила, що місце несвободи зазнало суттєвих змін. Унаслідок проведеного капітального ремонту будівлі та приміщень ізолятора тимчасового тримання, умови утримання осіб наближені до європейських вимог, їхній санітарний і технічний стан значно покращився.

Встановлена в спецустанові система відеоспостереження «Custody Records» забезпечує контроль за процесом поміщення, перебування і діями всіх осіб в ізоляторі. Зазнало позитивних змін і інженерне облаштування кімнат, де утримуються особи.

За результатами відвідування групи НПМ буде підготовлений детальний звіт.

Нагадуємо, що у разі порушення прав людини, Ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:

- за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;

- електронною поштою: hotline(равлик)ombudsman.gov.ua;    

- на гарячу лінію: 0800 50 17 20;

- за тел. 044-299-74-08.

1