У Новодністровську пройшла акція за мир і дружбу

У Новодністровську пройшла акція за мир і дружбу

19.04.2014, 22:37

Новодністровські діти – за єдність, дружбу і мир!

Надзвичайно символічно, що нарешті пообідньої пори у Чистий четвер над Новодністровськом таки усміхнулось довгоочікуване сонечко – а інакше й не могло бути! Адже після двогодинного піднесення і неймовірного запалу юних сердець щиро усміхненої учнівської молоді нашого міста в акції «Діти – за єдність, дружбу і мир», зініційованій молодіжною радою за координації відділу гуманітарної політики міської ради, здавалось, що навколо в обіймах квітучої весни розцвітає надія й упевненість українства у мирному братанні й втішанні вільним життям під спокійним і безхмарним небом Батьківщини!

Розмаїттям жовто-блакитної краси у символіці та власноруч створених плакатах-закликах і зверненнях до тих, хто, цинічно ігноруючи усіма загальноприйнятими нормами мирного співіснування, грубо втрутився у долю нашої держави, більше тисячі учнівської молоді Новодністровська пройшло урочистою ходою містом, зворушуючи усіх городян до щему в кожній струночці небайдужого єства й виблискуванні неприхованих сліз гордості та особливого єднання у такий складний політичний час відстоювання демократичних засад нашого буття й усвідомлення особистої громадянської відповідальності кожного за долю України, за неподільність земель від Карпат до донських степів, від Полісся до Криму! Вигуки за мир та свободу, волю й незалежність, з якими новодністровські діти звертались, здавалось, до всього світу, а, головне, до тих, хто посягнув на нашу самостійність і мерзенним чоботом паплюжить українську землю, відлунювали у кожному серці.

Зворушливим велелюддям у вражаючому квітневому жовтоблакитті учні усіх навчальних закладів міста заполонили міський стадіон, де продовжилась акція «Діти за єдність, дружбу і мир». Такого піднесення й небувалого трепету від звучання Державного Гімну України у виконанні тисячної родини юного покоління новодністровців наше місто ще не чуло! А коли представники закладів один за одним своїм багатоголоссям відгукувались на заклик «Слава Україні!» промовистим «Героям слава!», здавалось, що уся Небесна Сотня на відстані душі була у ці миті поряд… Зі своїми палкими закликами і відвертими не по-дитячому мудрими промовами естафетою зізнання в любові рідній Україні виступили дівчата і хлопці – представники освітянських закладів. Захоплюючою хвилею патріотизму об’єднали усіх і талановиті юні солісти: українська пісня линула над Новодністровськом, а дітвора у танцювальних мотивах емоційно відгукувалась у великій силі рідного слова.

Відтворивши згодом у малюнках на асфальті усю красу єдиного, дружнього і мирного народу України, навкруг ігрового поля незабаром з’явилося величезне неперервне коло єднання як приклад невмирущого прагнення українства до соборності. А фінальним акордом цієї незабутньої акції стало створене дітьми міста енергетиків СОНЦЕ миру, злагоди, благополуччя, віри і розквіту – саме це направду рукотворне сонечко і викликало у небесну височінь яскраво усміхнене небесне світило. Новодністровськ торжествував!

 Схвильовано  вражалася  Інна  ГОНЧАР

1