Невідомі спробували демонтувати пам'ятник  Тарасові Шевченку у Новодністровську

Невідомі спробували демонтувати пам'ятник Тарасові Шевченку у Новодністровську

04.03.2014, 11:27

У понеділок,  3.03.2014, у м. Новодністровськ було скоєно спробу  демонтувати пам'ятник  Тарасові Шевченку. Про це BukNews повідомив Максим Тополь, студент-заочник 1 курсу кафедри журналістики ЧНУ ім.Федьковича, який проживає у Новодністровську.

За словами оцевидця, цитую: "Мені зателефонував друг і повідомив про те, що відбувається. Я підійшов до місця події, побачив автокран, міліцію і групу людей, які кричали, щоб пам'ятник не демонтували. Потім процес призупинився, памятник вічепили від строп, автокран поїхав".

Подія відбулась близько 17:00 години і тривала майже 40 хв. Хто був ініціатором залишити місто Новодністровськ без скульптури наразі не відомо, очевидці теж цього не знають. Наразі Шевченко стоїть там, де і знаходився понад 2 роки.

На офіційному сайті Новодністровської міської ради повідомляється тільки про те, що невдала спроба демонтувати пам'ятник Шевченку в м. Новодністровськ була вже не першою, а черговою. 

Як розповіли 4 березня molbuk.ua у Новодністровській міській раді, скандальновідомий пам’ятник Т.Шевченкові у Новодністровську таки зняли. Це зробила власниця скульптури приватний підприємець Надія Тугарова. 

- Пам’ятник був всановлений незаконно і нам не належить, - пояснили у міській раді.

Нагадаємо, на пам'ятник претендує громада с. Сопошин Жовківського району Львівської області. Її представники неодноразово стверджували, що триметровий пам'ятник Тарасові Шевченку  в ніч на 26 липня 2011 року зник з тереторії колишнього колгоспу в с. Сопошин, а знайшовся, як стверджували львівські гості, через пів року пошуків - у січні 2012 - в місті Новодністровськ. 

У коментарі до ситуації з пам'ятником громадська активістка Н. Ф. Тугарова виклала свою точку зору:

- По-перше пам'ятник є власністю громади, а на мене просто оформлені всі необхідні документи, по-друге, ніякої справи в апеляційному суді немає. Оскільки ще в листопаді 2013 року Львівський апеляційний суд підтвердив, що пам'ятник придбаний і встановлений законно, чим поставив крапку в цій справі. А 30 січня 2014 р. приїзджали представники Сопошина і просили, щоб я їм продала вказаний пам'ятник, на що я категорично відмовила! Щодо листа від сільського голови с. Сопошин, то його організував вже колишній секретар Новодністровської міської ради Лутчак М.В. Він всякими методами намагався уникнути відставки і тому створював різні провокації типу цієї з листом. А щодо пам'ятника Шевченка, то хочу востаннє наголосити, що всі необхідні документи на цей пам'ятник в мене є!

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Надежда Тугарова

04 березня 2014 14:09