У неділю на Народному Віче пом'януть загиблих на Майдані і представлять команду Романа Ванзуряка

У неділю на Народному Віче пом'януть загиблих на Майдані і представлять команду Романа Ванзуряка

29.03.2014, 14:16

Рада Чернівецького ОО «Майдан» повідомляє, що в неділю,  30 березня 2014 року, о 12:00 год., на Центральному майдані м. Чернівці відбудеться традиційне Народне Віче.

Голова Чернівецької ОДА Ванзуряк Р.С. буде презентувати персональний склад своєї команди для узгодження з громадою та майбутнього призначення на керівні посади в структурах крайової виконавчої влади, районних державних адміністраціях. Про це BukNews повідомили у виконавчому комітеті Ради ЧОО «Майдан».

27 березня сороковини загибелі Небесної Сотні

 У митрополичому храмі Трьох Святителів за адресою Чернівці, Коцюбинського-2 відбулась незвичайна виставка, а саме однієї картини Андрія Житару "Сороковини Небесної сотні" автор від-образив на свої картині події тих буремних подій на «Майдані» який сколихнув весь світ. На перший погляд картина видається складна у ній немов щось закодовано, але автор пояснив, що картина написана у західноукраїнському живопис ному стилі на які від-ображені наші герої, які стояли на смерть за мати Україну. У храмі також були виставлені фотографії Героїв Майдану.

Перед виставкою відбулась панахида по убієнних.

На відкритті картини зібралося чимало людей це художники, духовенство, студенти та молодь які вшанували пам'ять загиблих Героїв України серед них і два наших Буковинців.

Аксенін Василь, 1962 р. н., з Чернівців. Отримав два важкі поранення 20 лютого від пострілів снайпера на Інститутській. Помер 11 березня в лікарні в Польщі.

Щербанюк Олександр, 46 років, з Чернівців. Загинув 20 лютого на Інститутській. Учасник усіх виборчих перегонів, член ВО «Батьківщина». Снайпер вцілив у нього просто біля чернівецького намету «Батьківщини».

Степан Карачко

1