У мерії наполягають, що за парковку авто все одно треба платити

У мерії наполягають, що за парковку авто все одно треба платити

13.01.2012, 18:50

В місцевих засобах масової інформації - газеті «Погляд» та інших, була оприлюднена інформація про те, що у зв'язку із набуттям чинності пункту 14 Постанови Кабінету Міністрів від 03.12.2009р. № 1342 «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів», з 1 січня 2012 року водії можуть сміливо не платити гроші персоналу, який обслуговує майданчик (паркувальникам), а останні не мають права їх вимагати. Зазначеним пунктом встановлено, що платні паркування в містах України обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами. Повідомляємо, що з 1 січня 2012 року набрали чинності пункти 14 і 16 Правил паркування транспортних засобів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року № 1342. Цими пунктами, зокрема, визначається, що майданчики для платного паркування обов'язково повинні бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менше одного автомата на 10 місць для паркування, також на спеціально обладнаних майданчиках для платного паркування обов'язково повинні бути встановлені автоматичні в'їзні та виїзні термінали. У той же час, діючими залишилися положення пункту 29 зазначених Правил, згідно з якими оплата вартості послуг з утримання майданчиків для платного паркування здійснюється як через паркувальні автомати або автоматичні в'їзні та виїзні термінали, так і шляхом придбання паркувального талона з певною тривалістю паркування. Враховуючи викладене та у відповідності до пункту 26 Правил, користувач (водій) зобов'язаний:

- поставити транспортний засіб на місце для паркування відповідно до дорожньої розмітки та дорожніх знаків, а також з дотриманням вимог цих Правил і Правил дорожнього руху;

- сплатити вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування;

- розмістити у лівому нижньому куті лобового скла транспортного засобу платіжний документ так, щоб забезпечити його видимість для перевірки.