У Києві відкрили меморіальний барельєф голові Директорії УНР Симону Петлюрі

У Києві відкрили меморіальний барельєф голові Директорії УНР Симону Петлюрі

21.01.2019, 21:45

21 січня у Києві відкрили меморіальний барельєф головному отаману військ і флоту Української Народної Республіки, голові Директорії УНР Симону Петлюрі. Барельєф розміщений за адресою: вулиця Симона Петлюри, 2/4, на розі з бульваром Тараса Шевченка.

Як зазначив на відкритті барельєфа Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, постать Симона Петлюри є для України взірцем служіння українському народу, ідеям української незалежної держави. «Саме тому це ім’я та прізвище так ненавидять в Росії. Саме тому протягом останнього століття навколо цієї постаті було побудовано дуже багато міфів, спекуляцій і відвертої брехні», – сказав він.

«Дуже приємно, що сьогодні ми робимо крок до вшанування Симона Петлюри, і вже в наступному році, я переконаний (і це має бути амбіцією і центральної влади, і київської міської влади), тут, у Києві, буде відкритий пам’ятник Симону Петлюрі. Ми повинні виконати свій обов’язок і належним чином вшанувати пам'ять українських героїв – борців за незалежність України», – підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

1