У квартирі керівника 'Чернівціобленерго' Олексія Шекети вимкнули світло

У квартирі керівника "Чернівціобленерго" Олексія Шекети вимкнули світло

02.12.2014, 22:57

На Буковині, через аварійні відключення електроенергії у зв’язку із зупинкою енергоблоку на Запорізькій АЕС, сьогодні без світла були 3 райони області -Кіцманський, Вижницький та Путильський і мікрорайон Гравітон в Чернівцях.

Відключення розпочались ще вчора ввечері: на дві години залишились без електрики більше половини спальних районів міста, причому світло вимкнули і у квартирі керівника Чернівціобленерго Олексія Шекети. За його словами якщо область на добу зазвичай споживає 280 мегават електричної енергії, то зараз треба вкластись в 200. При цьому посадовець закликав людей  менше користуватись електроприладами і тоді, можливо, взагалі можна буде уникнути відключень.

 «Без нашої допомоги збалансувати енергетичне споживання неможливо. Закликаю кожного чернівчанина  обмежити споживання в години пік з 17-ої до 22-ої, тоді ми вкладемось в графік і не дамо заганяти нашу область в рамки», - заявив голова правління ПАТ ЕК «Чернівціобенерго» Олексій Шекета.

Еелектроенергію перестануть відключати орієнтовно після 23-ої години 5 грудня, коли планується завершити ремонт на Запорізькій АЕС.

Джерело: http://www.0372.ua/news/680520

Довідково: За інформацією диспетчера МіськРЕМ, у зв’язку із запровадженням графіку обмежень споживання електроенергії, ввечері 1 грудня 2014 року від електропостачання тривалістю до 1 год. відключались мікрорайони з багатоповерховими житловими будинками на вул. Південно-Кільцевій, Комарова, Руській та бульварі Героїв Сталінграду.

Як повідомляють у секторі інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, у зв’язку з цим тимчасово призупинялась робота окремих котелень, теплових пунктів та систем підкачки води на верхні поверхи житлових будинків.

Нагадаємо, у Чернівецькій області, через аварійне відключення енергоблоку на Запорізькій АЕС та пониження напруги в мережі Об’єднаної енергосистеми України,  можливі вимкнення електроенергії. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

При цьому посадовець закликав людей менше користуватись електроприладами і тоді, можливо, взагалі можна буде уникнути відключень.

Может вообще не пользоваться електроэнергией, и не нужно будет не выключать её, не включать...

avatar

Макс

02 грудня 2014 22:44

Мені здається мається на увазі наступне: якщо користуватися електрообігрівачами хоча б на половину потужності,  то це може скоротити споживання якраз на перевищенїй ліміт. Оскільки даний вид електроприладів і є найбільш потужним у побутових споживачів. Тим паче,  що тієї потужності буде достатньо щоб підтримувати потрібну температуру кімнати...

avatar

Саша

03 грудня 2014 22:28