'У ході місцевих виборів 2010 року у Чернівецькій області не було зафіксовано жодного порушення виборчого законодавства', - стверджує влада. У 'Фронті Змін' з тезою, схоже, незгідні

"У ході місцевих виборів 2010 року у Чернівецькій області не було зафіксовано жодного порушення виборчого законодавства", - стверджує влада. У "Фронті Змін" з тезою, схоже, незгідні

04.01.2012, 14:14

3 січня, під час апаратної наради, голова Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Папієв виступив з ініціативою проголосити 2012 рік в Україні Роком демократичних і чесних виборів. “Не випадково саме Буковина стає ініціатором Року демократичних і чесних виборів, - зауважив керівник області. -  За його словами, наш край є прикладом того, як можуть мирно та цивілізовано співіснувати представники різних народів, культур, політичних сил, громадських об'єднань. Буковина завжди демонструвала згуртованість та розуміння демократії як високого громадянського обов'язку. У ході місцевих виборів 2010 року у Чернівецькій області не було зафіксовано жодного порушення виборчого законодавства”, – сказав голова Чернівецької облдержадмністрації.

Проте, схоже, далеко не всі політичні сили краю розділяють оптимізм губернатора. Особливо в питанні прозорості проведення виборів до місцевих рад у 2010 році. Та й щодо бажання буковинської влади співпрацювати з опозицією, схоже, у них є чималі сумніви. "Сесія 18 серпня, ті ж самі питання, "Свободі" не дають слово, - навів конкретний приклад співпраці влади з опозицією голова Чернівецької обласної організації "Фронт Змін" Максим Бурбак  на одній з прес-конференцій. -  Я заявляю, якщо "Свободі" не дадуть слово, то фракції, які входять в опозиційний табір, покидають залу. Ми попросили перерву і тільки після цього слово надали.  Під час перерви Георгій Костянтинович Галиць - голова фракції Партії регіонів в облраді і за сумісництвом перший заступник голови ОДА - заявив, що ви нам не потрібні. Ідіть з зали. Я зробив йому зауваження, що ми представляємо половину мешканців нашого краю. Я це заявив ще тоді! На 8-й сесії, 24 грудня, вони ще раз довели, що ми їм не потрібні. Вони не хочуть нас бачити...  Провладна більшість депутатів в Чернівецькій обласній раді нехтує поняттями співпраці з опозицією, чи існуванням самого цього поняття. Опозиція потрібна для того, щоб не дати їм спати, стимулювати до роботи, а їм – керівництву області - потрібно щоб тут був тихий омут, в якому чорти водяться".

Чесність виборів лідер буковинських "фронтовиків" також поставив під сумнів: "Слова буковинська толерантність, які влада дуже любить використовувати, 24 грудня в сесійній залі її не було. Свист, гомін, штовхання за руку. Починаючи з невідвідування комісій, нез'являння у зал у відповідний час, закінчуючи нехтуванням вимог депутатів, які представляють половину виборців області. Не хочу повертатися до того, як на місцевих виборах вони вкрали наші голоси. То це була б левова частина виборців, яких ми представляємо", - наголосив Максим Бурбак.

То про який рік чесних виборів, власне,  за таких умов може взагалі йтися?



КОМЕНТАРІ (1)

У багатьох кандидатів від Фронту Змін, які лідирували в 100-200 голосів, в останній момент ці колоси зникали... це те, про що не говорять. а Придій, у якого бюлетені, щоб порахувати повернули з Чернівців на дільницю, а потім вночі "хтось" зірвав пломби з пакета, а Ястремський, у якого на дільниці  забрали порожній протокол, підписаний членами комісії, так Харабара наказав усіх фронтовиків, хто був на дільниці закрити, і сам о.Жар розказував депутату-фронтовику, що "йому цього не нада", а активісти фронту з відзнятим відео як на війні верталися з району - джип спереду і джип ззаду... а Шемчук, якого комісія вперто не хотіла реєструвати, що її аж мали розпустити. з пам"яттю у Папая повна лажа!

avatar

Совість треба мати

04 січня 2012 12:36