У Художньому музеї презентували виставку робіт художників-сценографів театру

У Художньому музеї презентували виставку робіт художників-сценографів театру

07.10.2016, 22:41

Макети костюмів, бутафорія, фрагменти реальних костюмів – усього на виставці представлено близько двохсот робіт іменитих художників, які колись працювали у Чернівецькому театрі

У Чернівецькому обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки робіт художників-сценографів буковинського театру за 85 років "Маємо честь представити…"
 
Головний художник театру Андрій Романченко зібрав оригінали та копії ескізів костюмів та декорацій іменитих художників, – А.Петрицького, Д.Власюка, К.Юкельсона, Д.Нарбута, О.Плаксія, В.Лассана, Б.Ердмана та інших, – які колись працювали у Чернівецькому театрі.
 
Так, за словами пана Романченка, перший ескіз, датований 44-им роком, належить Дмитрові Власюку, театральному художникові. Митець був учнем Вадима Меллера, свого часу співпрацював з Лесем Курбасом. У Чернівецькому театрі знайшлися 10 його робіт.
 
Усього на виставці представлять близько двохсот робіт – макети костюмів, бутафорія, фрагменти реальних костюмів, які зібралися в театрі за 85 років роботи. Серед них є також копії, надані Музеєм театрального, музичного та кіномистецтва України на замовлення Чернівецького музично-драматичного театру.
 
Джерело: http://promin.cv.ua/
1