У Глибокій Кличкові не дозволили виступити на площі перед райдержадміністрацією, а у Кіцмані створили проблеми з мікрофонами (ОНОВЛЕНО)

У Глибокій Кличкові не дозволили виступити на площі перед райдержадміністрацією, а у Кіцмані створили проблеми з мікрофонами (ОНОВЛЕНО)

26.06.2012, 20:25

Зустріч з мешканцями селища відбулася не під відкритим небом, як анонсувалося, а у закритій залі. (Див. фото). Повідомлення про те, що спілкуватися доведеться  не під відкритим небом, а в приміщенні мешканці райцентру зустріли вигуками "Ганьба!" на адресу влади. Як повідомляє глибоцький кореспондент BukNEWS, до зали, розрахованої приблизно на 350 місць для сидіння,  послухати лідера партії "Удар" набилася рекордна кількість слухачів. Такої кількості людей, які прийшли на зустріч з політиком, ця зала давно вже не бачила. Ще майже 1,5 тисячі людей зібралися під її стінами. Для того, щоб і вони могли почути про що каже Віталій Кличко на вулицю винесли гучномовець.  Згідно з неофіційною інформацією, організатори приїзду Віталія Кличка на Глибоччину не зійшли в ціні з місцевою владою за право для свого лідера виступити на Центральній площі селища. Навіть попри те, що в райцентрі є власна збірна сцена, яку часто використовують для виступів на велелюдних зібраннях. Востаннє цю конструкцію на площі перед райдержадміністрацією збирали у суботу, 23 червня, під час відзначення тут Дня селища Глибокої.

У вівторок, 26.06.12, чемпіон світу з боксу серед професіоналів у суперважкій категорії Віталій Кличко, який відвідав Буковину в якості лідера партії «УДАР», провів також зустріч у Кіцмані.

Зірковий боксер прибув до Кіцманя із затримкою, адже коли мала розпочатися зустріч із земляками місцевої


зірки спорту Івана Гешка, Кличко-старший лише виїхав з Вижниці.

Кіцманчани зустріли Віталія, звісно, тепло. Але не встиг боксер-політик піднятися на імпровізовану сцену, як довелося понервувати через проблеми з мікрофонами. Як виявилось, електрика не поступала на пульт управління (можливо, хтось з натовпу випадково зачепив кабель, який тягнувся з найближчого приміщення, хоча миттєво заговорили і про ймовірність провокаційної «підривної діяльності» політичних опонентів). Кличкові пропонували до усунення технічних проблем говорити без мікрофону (мабуть, тишу люди забезпечили би, принаймні, на перший час). Віталій лише пояснив присутнім, що треба зачекати ще пару хвилин. І суворо поцікавився у помічників: «Хто відповідальний?!» Відчувалося, що Кличко і «трохи німець» (звиклий до порядку і чіткості), і мільйонер, який знає, що раз заплатили, значить все має працювати. Відвик, напевно, трохи від наших реалій:)

Першими руку допомоги зірковому гостю протягнули, звичайно, місцеві спортсмени. Спершу спортивний діяч підніс Віталію гучномовець. А ще за якусь хвилину-дві міський голова Сергій Булега (до речі, однокласник Івана Гешка) притягнув іншу переноску, тож Кличко зміг перейти на «нормальний» мікрофон.

Забігаючи наперед, варто зазначити, що мер «доступу до тіла» так і не отримав. Хоча не мав ніяких «директив згори» не зустрічатися з боксером-політиком і т.п. Більше того, хотів влаштувати Кличкові зустріч з традиційними хліб-сіллю і подарувати «спеціальну» книжку. Але дівчата у вишиванках так і не змогли виконати цю приємну місію, бо оточення головного «ударівця» не «одобрямс» такий план дій.

Не підпустили до Кличка і зіркового Івана Гешка. Коли зустріч перейшла була вже на етап роздачі автографів, місцеві жителі навіть підняли чемпіона світу з бігу на плечі, аби Віталій його помітив. Але й це не допомогло…

До слова, підготували Віталія Кличка до зустрічі в Кіцмані дуже погано. Або буковинські «ударівці» недопрацювали, або столичне оточення не підпустило місцевих колег до вождя… (в останню чергу хочеться думати про те, що Віталій міг отримати необхідну інформацію і не скористатися нею). Безумовно, графік візиту «божевільний». Але навіть частини дороги з Вижниці до Кіцманя цілком достатньо для того, аби розказати Віталію про «особливості» місця наступної зустрічі. Не обов’язково всю історію містечка. Але можна ж було підказати бодай про знакових особистостей – легендарного композитора Володимира Івасюка, естрадну зірку Ані Лорак і, звісно, про те, що в цьому маленькому місті виріс і живе не просто чемпіон світу, а кращий спортсмен цілої держави 2006 р. Іван Гешко (між іншим, у тому рейтингу-2006 Іван в заочній «боротьбі» випередив всіх вітчизняних зірок спорту, включаючи Кличків…) Хіба не приємно було б місцевим мешканцям почути з вуст Кличка якісь компліментарні слова про зіркових земляків?! Це, повторюю, питання, передусім, до оточення лідера «УДАРу»…

Крім цього, той же Гешко вже встиг побути депутатом Чернівецької міської ради, а нині – депутат Кіцманської міськради. І в ЗМІ його вже називають ймовірним кандидатом в нардепи від «УДАРу». То чому було не познайомити чемпіонів офіційно?.. Найімовірніше, «перші скрипки» обласного осередку партії «УДАР» просто почуваються не вельми впевнено на своїх позиціях і, побоюючись втратити перспективні місця за спиною стрімко набираючого рейтинг Кличка, намагаються не допускати близько сильних особистостей з «чистим» минулим і потужним політичним потенціалом… А це вже питання до самого Віталія – чи усвідомлює він, кого «пригрів» у Києві і кого «пригріває» його оточення в регіонах… Тим більше, що в тому ж Кіцмані Кличко-старший наголошував, що в його команді мають бути люди з чистим минулим («Якщо хочеш знати майбутнє людини, подивись в його минуле»). Партія називає себе «силою порядних людей». А з цим якраз, як мінімум, на Буковині, – серйозні проблеми. Серед «головних ударівців» в нашій області дуже мало «свіжих» людей, які асоціюються з порядністю, моральністю тощо. Осередок наразі швидше нагадує «філію бютівців-перебіжчиків»…

Але повернімось до самої зустрічі. Сприймаються Віталія чудово, хоча до красномовства, скажімо, нашого земляка Арсенія Яценюка йому ще далеко. Найвдалішою в контексті необхідності вселення в людях віри в реальність втілення в життя навіть, здавалося, неймовірних задумів і цілей, напевно, є розповідь Віталія про випадок шкільних років, коли після здобуття Майком Тайсоном першого пояса чемпіона світу (у рекордно юному віці), наш майбутній чемпіон заявив, що, мовляв, коли виросте, то поб’є Тайсона і заволодіє тим поясом: «Тоді друзі сміялися, багато «підкалювали» мене. Але вони не знали, що у мене добра пам’ять (сміється – авт.). Я запам’ятав всіх, хто тоді сміявся з моєї спортивної мрії. Власне, як я міг їх забути, якщо ми росли разом. І коли через 16 років я став чемпіоном світу, запросив їх в кафе, приніс з собою і виклав на стіл чемпіонський пояс і нагадав їм ту історію…»

Трохи «збили з ритму» Віталія провокаційним викриком з натовпу: «А факти де?!», коли чемпіон і політик в серцях констатував, що десь до 10 млн. українців працюють за кордоном. Спочатку Кличко-старший відреагував, можна сказати, нестримано. Але швидко «взяв себе в руки» і продовжив свою емоційну промову.

Тим часом, автора, відверто кажучи, невдалої провокації оперативно «ідентифікував і локалізував» профілактичним спілкуванням один з представників обласного штабу партії.

Гість з Кельменеччини декілька разів повторив, що дуже хвилювався за нашого чемпіона під час його останнього поєдинку, і подарував Віталію іграшковий пропелер. Схоже, боксер сенс цього подарунку зрозумів:)

На запитання, з ким Кличко-старший готовий об’єднатися політично, він відповів доволі неконкретно, чітко наголосивши лише на одному: «Ми однозначно за жодних обставин не будемо об’єднуватися з Партією регіонів».

Кінцівка зустрічі, на жаль, була «змазана» черговим прикладом неуважності Віталія Кличка до своїх заяв і обіцянок. Він закликав людей не штовхатися і запевнив, що «живі розписи» або фотокартки з готовими автографами отримають всі охочі. Насправді ж Віталій «уважив» лише «верхівку» численних бажаючих отримати його автограф. І поспішно «зник» з місця зустрічі. Зрозуміло, що він поспішав. Але навіщо було тоді говорити, що автографи отримають всі охочі – ніхто ж за язик не тягнув…:)

Фото: Георгій Мазурашу

Джерело: sportbuk.com

1


КОМЕНТАРІ (1)

Що правда то правда. У Вижниці відомий теж пообіцяв що всі отримають автографи лиш не штовхатися, але швиденько зник. Не додало честі йому як політикові те, що було дуже багато записок - запитань, проте він прочитав лише одну і дав відповідь, решту проігнорив. А хто хоче знати авторитетну думку відомих політиків про Кличка, прочитайте на цьому сайті  інтервю"ю з Анатолієм Гриценком.

avatar

Вижничанин

28 червня 2012 17:34