У Герці засудили молодика, який викрав арсенал зброї

У Герці засудили молодика, який викрав арсенал зброї

06.06.2016, 14:38

На щастя, роздобуті при розбійному нападі «стволи» не «заговорили»

Днями колегія суддів Герцаївського районного суду  проголошеним у залі засідання вердиктом на см найближчих літ і зим  окреслила подальшу  долю 24-річного жителя місцевого с. Лунка, в «активі» якого і до цього були непорозуміння із законом.

         За матеріалами кримінального провадження служителі Феміди встановили, що фігурант близько півночі 9 жовтня 2015 року підступно увірвався до приватного будинку свого ж земляка, прицільними та сильними ударами нейтралізував його відчайдушний опір та відкрито заволодів наявним у помешканні арсеналом пневматичної зброї - гвинтівкою «Хасан 125» з оптичним прицілом «Пілад»,  револьвером «Major Eagle 3» та пістолетом «ПМ» SAS Makarov, а також комплектом набоїв «Шмель» до цих «стволів» (1 тис. 150 шт.)  -  всього на  14 тис. 975 гривень.

         Згодом потерпілий, прийшовши до тями, досить чітко описав правоохоронцям, які оперативно відреагували на інформацію про цей тяжкий злочин, прикмети нападника. Тож уже через кілька днів його руки «прикрасили» металеві «браслетки».

 Дещо пізніше  у ході подальших слідчих дій  стала відома причетність цього ж молодого чоловіка  ще до трьох посягань на чуже – крадіжок бензопил «Фореста FA-45S» та  «STIHL MS 180», болгарок  «Parkside» та «Bosch» загальною вартістю у 5 тис. 130 гривень із особняків односельців.

Ретельно проаналізувавши доказову базу, провину обвинуваченого у розбійному нападі, поєднаному із насильством та  проникненням у житло потерпілого, а також у серії крадіжок  будівельної техніки суд визнав у повному обсязі. І за скоєне  призначив йому суворе, але справедливе покарання -  сім довгих років перебування  у місцях ізоляції від суспільства із конфіскацією майна.

Відзначимо також, що у 2012 році засуджений уже притягався до кримінальної відповідальності, оскільки разом із неповнолітніми та вже зрілими земляками  у сусідньому с. Луковиця навмисно пошкодив автомобіль «OPEL ASCONA» та побив його власника. Співучасники за скоєне злісне хуліганство понесли різноманітні покарання, а майбутній грабіжник та крадій  був оштрафований на 2 тис. гривень.  Та перебування на лаві підсудних так, як бачимо, і не навчило фігуранта поважати закон та приватну власність.

                             Володимир Драюк, ТУ ДСАУ у Чернівецькій області

1