У Генпрокуратурі відповіли, що вживають заходи, аби знайти депутата-втікача  Білика. Бурбак просить Авакова допомогти шукати швидше

У Генпрокуратурі відповіли, що вживають заходи, аби знайти депутата-втікача Білика. Бурбак просить Авакова допомогти шукати швидше

29.04.2016, 03:34

Народний депутат Максим Бурбак звернувся з депутатським зверненням до міністра МВС Арсена Авакова з проханням розглянути можливість оголосити депутата Чернівецької міськради Ростислава Білика у міжнародний розшук організацією кримінальної поліції Інтерпол.

Про це Бурбак повідомив на своїй Facebook-сторінці у четвер.

"Розслідування цього резонансного злочину на особливому контролі. Щоб ніхто не думав, що можна втекти і всі про все забудуть. Нагадаю, це вперше для нашого міста, коли виконавців злочину - фальсифікації під час виборів було засуджено. А замовників обов'язково знайдуть. Злочин буде покарано", - написав народний депутат.

Разом з тим Бурбак повідомив, що у відповіді на його запит щодо справи із підкупом виборців у Чернівцях Генпрокуратура повідомила, що у рамках провадження Білику Р.Р. повідомлено про підозру та 11 березня 2016 року досудове розслідування у провадженні зупинено у зв’язку з тим, що підозрюваний переховується від органів слідства та суду і його місцезнаходження невідоме.

 "Однак, як відомо із ЗМІ, депутат переховується за кордоном. Отже, постає логічне запитання - яким чином правоохоронні органи повідомили про підозру особі, яка переховується за кордоном", - йдеться у листі Бурбака до Авакова.

 Як відомо, лідер фракції "Рідне місто" Василь Продан заявив, що він знає, де перебуває Ростислав Білик, але відмовився назвати це місце.

 Як відомо, Ростислава Білика підозрюють у організації підкупу голосів виборців на виборчій дільниці у студмістечку на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року.

 Після того, як правоохоронці провели обшук у квартирі Білика, депутат виїхав за межі Чернівців. Поліція оголосила Білика у розшук.

 За словами лідера ГМ "ОПОРА" Ольги Айвазовської, нині депутат перебуває в Ізраїлі.

Джерело: molbuk.ua

1